perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

31 január 2008

Dvadsať nápadov

27 január 2008

Víkend bol fajn,

vďaka za opýtanie.

Ako na stavebný úrad

Okolo Londýna je zelený pás, kde je zakázaná výstavba (to okrem iného udržiava počet obyvateľov na rozumnej hranici a ceny nehnuteľností na dostatočne vysokej úrovni). Čo urobíte, ak v páse bývate a dostanete chuť ku svojej farme si pristavať pseudotudorovský zámoček s vežičkami? Robert Fidler to vymyslel výborne - zámok postavil, ale obložil ho stohmi sena a tak si štyri roky nikto nevšimol, že tam je. Deti si zvykli že vyrastajú v dome, z ktorého je výhľad len na seno, a "v deň, keď mali v škole kresliť svoj dom, sme ich nechali doma", povedala Daily Mailu manželka farmára. Hehehe.

26 január 2008

Slovko k pirátom

Toto bezhraničné kopírovanie a zdieľanie cez internet musí už konečne prestať!!!

24 január 2008

Slovensko v americkom slovníku

Zdá sa, že dlhodobé úsilie slovenskej vlády o propagáciu Slovenska a jeho robotného ľudu v zahraničí
konečne prináša svoje ovocie. Vážne, to musíte vidieť, ale preklad odo mňa nechcite. (link: JŠ)

Zlý deň v práci

Áno, aj mne sa občas stane, že pripravím zamestnávateľa o nejaké peniaze, ale o sedem miliárd dolárov ešte nikdy.

23 január 2008

Pôdohospodár rieši každý problém

Klonovanie a genetické modifikácie nie sú práve najjednoduchší problém. Geneticky modifikované potraviny by mohli pomôcť pri katastrofálnom hlade spôsobenom škodcami či plesňou. Zatiaľ nevieme o tom, že by neboli bezpečné. Na druhej strane bezpečné boli v minulosti aj DDT a azbest.
Áno, "klonovanie človeka" už na prvý pohľad neznie ako najlepší nápad. Každý, kto je proti "klonovaniu človeka", by to mal do očí povedať matke, ktorej dieťa treba nechať zomrieť, pretože niekto vyhlásil aj klonovanie buniek za neetické.
Žiadne tieto probléme však netrápia poslancov Petra Gaburu a Jána Slabého, ktorí včera na zasadnutí PôDOHOSPODÁRSKEHO VÝBORU NR SR presadili zákaz aplikovania génových techník na človeku. Terapeutické či reprodukčné klonovanie, všetko jedno, nič také cudzie tu kurva na Slovensku nechceme! S čím si vo svete lámu hlavy denne etické panely najslávnejších univerzít, to na slovensku vyriešia aj pôdohospodári.
Sledujte pozorne ďalší program pôdohospodárskeho výboru do konca týždňa:
- streda: zákaz vlastnenia zbraní, ale len pre zlých ľudí
- štvrtok: zastavenie globálneho otepľovania - plán na šesť mesiacov
- piatok: vyhlásenie celosvetového konca všetkých vojen (do medzirezortného pripomienkového konania)

20 január 2008

Čo všetko môže učiť na VŠ

Bohužiaľ etický kódex môjho zamestnávateľa mi znemožňuje napísať k tomuto článku čokoľvek relevantné, tak si ho vychutnajte bez komentára.
(Súvisiace: Školkay žaluje svoju študentku)

15 január 2008

Kto vlastní vaše auto

Najbližšie, keď budete chcieť odfotiť svoje vlastné auto, zastavte sa a zamyslite: skutočne je to, čo robím, legálne? Nekradnem tým náhodou prácu chudobným dizajnérom a nedopúšťam sa zločinu?
Podľa Fordu sa dopúšťate: firme sa podarilo zabrániť skupine automobilových nadšencov vytlačiť si svoj kalendár, v ktorom mali byť len fotografie áut členov skupiny, ktoré si sami zhotovili. Podľa Fordu totiž autorské práva na dizajn patria výrobcovi a majitelia áut si ich nemajú čo fotiť alebo nebodaj ešte fotografie rozširovať. Hm.

14 január 2008

Fakty o názoroch

Keď sa diskusná relácia nevydarí úplne podľa prestáv moderátora (Česká televízia):

Slovko o robotoch

Nemajú už roboty priveľký vplyv na naše životy? Politická diskusná relácia.

13 január 2008

Google 2.0

Zaujímavý rozhovor s Nicholasom Carrom o tom, ako sa bude Google rýchlo meniť z vyhľadávača na poskytovateľa ľubovoľných služieb cez web.

When Google Grows Up - Forbes.com:
"You've also suggested that Google wants to physically integrate search with the human brain.
This may sound like science fiction, but if you take Google's founders at their word, this is one of their ultimate goals. The idea is that you no longer have to sit down at a keyboard to locate information. It becomes automatic, a sort of machine-mind meld. Larry Page has discussed a scenario where you merely think of a question, and Google whispers the answer into your ear through your cellphone."
(...)
I'm not talking about Google robots walking around and pushing humans into lines. But Google seems intent on creating a machine that's able to do a lot of our thinking for us. When we begin to rely on a machine for memory and decision making, you have to wonder what happens to our free will.

11 január 2008

Ešte raz o Billovi

Guardian má dobrý profil posledného veľkého programátora.

Posledný den Billa Gatesa