perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

28 december 2007

Overeducation leads to uglyness

25 december 2007

25. december

23 december 2007

Pravda o Chuckovi Norrisovi

Chuck Norris žaluje vydavateľa knihy faktov o ňom, v ktorej sa o.i. píše, že jeho slzy liečia rakovinu s že nikdy nespí, ale len občas čaká. Podľa Norrisa by totiž kniha mohla vyvolávať u čitateľov dojem, že tieto fakty sú skutočné. Hmm..

21 december 2007

Ružový panter na hranici

Dve dnešné vydarené videá zo SME - policajné zábery z hranice a ďalší diel Tomáša Hudáka.


18 december 2007

Týždeň vo svete

Ak ste ešte nevideli videoreláciu, ktorú na SME.sk každý piatok pripravuje kolega Tomáš Hudák, tak tento diel z minulého týždňa sa naozaj podaril:

17 december 2007

Vedecký výskum na dnešný deň

Ak muž močí pri pisoári sám, stačia mu 4,8 sekundy, ale ak stojí niekto vedľa neho, potrebuje na to v priemere vyše 8,4 sekúnd, zistili vedci. Niet nad hard data v sociálnych vedách.

08 december 2007

Najlepšie počítadlo prístupov na blog

07 december 2007

Čo musíte vedieť o bezpečnosti

Možno najlepší text, aký som kedy čítal o (nielen) počítačovej bezpečnosti: rozhovor s Brucom Schneierom na Freakonomics blogu. Okrem iného sa dozviete, prečo by sme nemali podľahnúť lákadlu jedného systému či kartičky, ktorý overí našu identitu vo viacerých inštitúciách, alebo aké sú ekonomické dôvody, prečo na svete nikdy nebude veľa schopných zločincov.
V texte je aj množstvo ďalších skvelých odkazov, napríklad čo môžeme naozaj robiť proti teroristom:

Our politicians help the terrorists every time they use fear as a campaign tactic. The press helps every time it writes scare stories about the plot and the threat. And if we're terrified, and we share that fear, we help. All of these actions intensify and repeat the terrorists' actions, and increase the effects of their terror. (...)
Imagine for a moment that the British government arrested the 23 suspects without fanfare. Imagine that the TSA and its European counterparts didn't engage in pointless airline-security measures like banning liquids. And imagine that the press didn't write about it endlessly, and that the politicians didn't use the event to remind us all how scared we should be. If we'd reacted that way, then the terrorists would have truly failed.

Ako jazdiť v zime

Kolega Rasťo Chvála robí pre auto.sme.sk výborné motoristické videá, tieto posledné sa obzvlášť vydarili:

Ako zvládnuť poľadovicu


Ako jazdiť na snehu:

Hungary and Turkey (video)

V ktorej krajine je to vlastne Budapešť?

Rádioaktívny urán. So zľavou z Amazonu

Lameri nakupujú urán na Ukrajine a nechajú sa pochytať slovenskou políciou, profíci ho objednávajú z Amazonu za USD 22,95.

Prečítajte si určite aj užívateľské recenzie, napr.:

- I bought a can of this about 4.5 billion years ago, give or take a few million years, but when I went to use it today I noticed only half of it was still in the can. I swear I put the lid on tight. I'd give it more stars if it came in a better package.

- When mixed with Tuscan whole milk I gained the power to control deceased woodland creatures.

- I tried this product but the feel of it (slightly greasy, with a quantum-stringy texture) made me think it wasn't real Uranium.

- I've had trouble finding both a Nintendo Wii and Uranium Ore for the kids this Christmas. I would suggest that the manufacturers increase their production for the holidays

03 december 2007

Malyý krok pre sme.sk, veľký krok pre ľudstvo

Videá zo sme.sk si môžete konečne pohodlne a legálne kradnúť na vlastné stránky.

02 december 2007

Jesus Spin

Aj Ježiš by bol za trest smrti, myslí si americký konzervatívny prezidentský kandidát Mike Huckabee, lebo ak by nie, tak by sa predsa ozval už na kríži a žiadal milosť!