perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

28 november 2007

Práca a súkromie

Ako to vyzerá, keď máte tak radi svoju prácu hlásateľky v metre, že si oznamy hlásite aj doma. Oplatí sa vypočuť :). Stránka hlásateľky je momentálne vyradená, ďalšie oznamy si môžete vypočuť tu - najlepší je posledný.

27 november 2007

Otázka na Microsoft

Čo mám robiť, ak môj počítač v náhodných intervaloch začne hrať Pre Elišku? Scary.

Najhlúpejšie biznis myšlienky, ktoré fungujú

Pár biznis plánov do party k Million Dollar homepage. Inšpirujúce.

26 november 2007

Vydierajte svoju banku (tú nenažranú sviňu) - tri jednoduché kroky

Mám naozaj rád Tatrabanku, ale v poslednom čase sa už z hľadiska poplatkov správa ako nenažraná sviňa. Každý mesiac mi radostne oznámi, že som mal vedenie účtu bez poplatku za balík, aby som na výpise potom našiel pár stokorún poplatok za transakcie. Podotýkam, že v kamennej pobočke som už nebol dva roky a takmer nevyberám peniaze z bankomatu - absurdné poplatky platím neviem presne za čo, ale zrejme najmä za účtovné transakcie, za to, že mám tú drzosť a nechávam si na účet v mojej banke posielať peniaze.

Áno, žerie nás to všetkých už dávno a banky to dobre vedia, ale nemali doteraz žiaden dôvod poplatky znižovať - stále lepší nespokojný platiaci klient ako spokojný neplatiaci.

Tento týždeň sa to však zmení.

Od včera je možné založiť si účet v internetovej banke mBank, kde neplatíte žiadne poplatky za správu účtu ani žiadne poplatky za prevody, účtovné položky, inkaso, skrátka, zadarmo je úplne všetko, čo bežne potrebujete, dokonca aj platobná karta. (Okrem konta ponúka mBank aj sporiaci účet eMax podobný sporiacemu v ING, ibaže s vyšším úrokom (3,4 %, v ING momentálne 2,7 %) a aj s platobnou kartou.)

Mimochodom, ak Tatra banka a s ňou prakticky všetky ostatné slovenské banky systematicky odmietajú verejne reagovať na kritiku na blogoch, na mBanke nájdete aspoň pokus vlastný o blog a dokonca diskusné fórum. Áno, možno lacný pokus o publicitu, ale stále sympatickejšie ako demonštratívna nadradenosť ostatných finančných inštitúcií na ich vlastných weboch.

Logika mojej výzvy je jednoduchá: ak dostatočne veľa ľudí presunie aspoň časť svojich peňazí a čo najväčší počet drahých transakcií z klasických bánk do mBanky, klasické banky budú nútené znížiť poplatky, pretože im začne hroziť, že si priveľa ľudí na mBanku zvykne a začne ju používať ako svoj hlavný účet.

Preto výzva - čo môžete urobiť vy, ak ste nespokojný s poplatkami vo vašej banke:

1. Založte si konto na mBank a podľa vlastného uváženia tam presuňte peniaze a používajte ho na prevodné príkazy a platby kartou namiesto starého účtu. Nebude vás to stáť nič (resp. ušetríte pri každom prevode) a čím viac ľudí to urobí, tým skôr vaše predraženej banke stuhne úsmev na perách.

2. Napíšte o tom svojej banke, napríklad tu je môj list Tatra banke:

Dobrý deň,

som Vašim klientom už takmer desať rokov a využívam okrem bežného účtu aj štyri ďalšie Vaše produkty a značnú časť úspor mám vloženú v podielových fondoch spravovaných Vašou spoločnosťou.

Napriek tomu, že som bol s Vašimi službami prevažne spokojný, vaše poplatky súvisiace so správou bežného účtu už pre mňa presiahli hranicu, ktorú som ochotný akceptovať. Hoci ma každý mesiac ubezpečujete, že vzhľadom na množstvo prostriedkov na mojich účtov mi dávate balík služieb zadarmo, platím pri štandardnom používaní účtu výhradne cez internet banking stovky korún mesačne. Za obzvlášť absurdné považujem Vaše vysoké poplatky za transakcie cez internet banking a za pohyby na účte, kedy ma trestáte za to, že si nechávam do Vašej banky posielať peniaze. Zároveň mi prekáža nejasné štruktúra poplatkov, kedy z výpisu nedokážem určiť, za čo som platil, a nevedia mi to dokonca niekedy povedať ani pracovníčky vo Vašich pobočkách.

Z tohoto dôvodu som sa rozhodol, že väčšinu prostriedkov zo svojho bežného účtu presuniem do novovzniknutej mBank, kde v porovnaní s vašou ponukou ušetrím tisícky korún ročne, a z mBank budem realizovať aj všetky bežné transakcie doteraz prechádzajúce cez účty vo Vašej banke.

V prípade, ak sa Vaša politika v oblasti poplatkov ani v budúcnosti nezmení, budem postupne do iných bánk presúvať aj moje investície z kapitálových fondov a zvážim aj presunutie hypotekárneho úveru. Zároveň odporučím podobný krok aj svojim známym a výzvu na odchod z bánk s podobne premrštenými poplatkami za transakcie, ako sú tie Vaše, zverejňujem aj na svojom internetovom blogu.

S pozdravom,

Tomáš Bella

3. Napíšte o svojej nespokojnosti na svojom blogu, ak chcete, odkážte na tento text a najmä odkážte na webovú adresu vašej banky slovami nenažraná sviňa. Bude to také malé referendum a po dvoch týždňoch pri vyhľadaní týchto slov na Google uvidíme, ktorú banku považujú slovenskí internetisti za najviac nenažranú a či jej to náhodou nezačne prekážať :-).

P.S. Tento blog je súkromný, nemá nič spoločné s názorom môjho zamestnávateľa, atď, blablabla...

P. P.S. Nie, nevolím komunistov, nechcem, aby zníženie poplatkov nariadila bankám vláda, nemám nič proti ziskom súkromných firiem. Len Ty, moja milá nenažraná banka, si už naozaj zašla priďaleko.

pôvodná diskusia k tomuto textu je tu.

24 november 2007

Najväčšia dizajnérska chyba Google

Predsa ponechávanie tlačítka I'm Feeling Lucky na titulke.
Používate ho niekto častejšie ako dvakrát ročne?

18 november 2007

Čo ešte neviete o sexe s robotmi

Dozviete sa tu. Oplatí sa dočítať do konca :)

12 november 2007

Šokujúce!

Minule som už písal o vykrádačkách v NYT, a teraz prichádza zo strany amerického denníka ďalšia šokujúca inovácia - teraz sa podržte - New York Times zavádzajú diskusie k článkom!!!
Normálne že keď novinár napíše príspevok, tak čitatelia ho môžu komentovať! Môžu napísať čo chcú!!!

Ale zasa aby som nepreháňal, tak diskusie nebudú ku všetkým článkom, len k vybraným.... a každý jeden príspevok budú redaktori pred uverejnením schvaľovať. Ale aj tak, well done!

11 november 2007

Aké šťastie!

Tretina ľudí, ktorí vyhrajú v lotérii alebo náhle zdedia veľké peniaze, sa do piatich rokov ocitne v oveľa horšej finančnej situácii, ako pred výhrou.
Najhoršie zväčša dopadnú ľudia, ktorí s nečakanými peniazmi začnú podnikať.

-- “You win, you’re excited, you don’t sleep for four days,” she said. “You are sleep deprived by the time you decide how to take the money"

-- “Winning the lottery is not all it’s cracked up to be,” said Arcand, 42, a single mom. “Actually, it’s been very depressing.”

Prezváňanie vošlo do histórie

Britský Daily Mirror má text o zaujímavých slovách, ktoré neexistujú v angličtine - a čuduj sa svete, dostalo sa tam aj jedno české/slovenské: PREZVONIŤ.
Prozvonit - Czech and Slovak: to call someone's mobile from your own to leave your number in their memory without them picking it up.
Ďalšie praktické slovíčka z iných jazykov, ktoré by sa v slovenčine zišli:
  • giri-giri - po havajsky "miesto na hlave, kde vlasy stoja, nech robíte čokoľvek"
  • Physiggoomai po grécky "vzrušenie spôsobené jedením cesnaku"
  • Layogenic - Tagalogština z Filipín - "človek, ktorý dobre vyzerá len z diaľky".
(via geekpress)

10 november 2007

Dočasný web SME - pošli ďalej

Web denníka SME od piatku čelí internetovému útoku bezprecedentnej sily, ktorý väčšinu našich služieb vyradil v piatok na 2,5 hodiny a v sobotu na ďalších niekoľko hodín z prevádzky.
Kým sa nám podarí útoku sa ubrániť, SME bude zatiaľ publikovať na adrese denniksme.blogspot.com.
Prosím, pošlite to ďalej.
Digg - medialne.sk - zive.sk

09 november 2007

Obsadené

Hmmmmmm

Foto exkluzívne pre perohryz.eu :) - Miloš Čermák

07 november 2007

A kur**, už sú takmer tu!

Agentúra SITA, dnes.

04 november 2007

Milí kolegovia!

V roku 1993 spustil denník SME svoj web.
O rok neskor spustil aj denník New York Times svoj web.

V roku 2004 spustil web SME svoje blogy.
O tri roky neskôr spustli aj New York Times svoje blogy.

V roku 2006 spustil denník SME službu ponúkajúcu na vlastnej stránke aj odkazy na najzaujímavejšie texty z iných webov
O rok neskôr spúšťa New York Times službu ponúkajúcu popri článkoch aj odkazy na najzaujímavejšie texty z iných webov.

Dosť bolo srandy, chlapi, skúste už aj niečo vlastné.

Kde urobili súdruhovia

z Yahoo chybu?

01 november 2007

Praktická pomôcka pre dizajnérov