perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

23 apríl 2008

Google Mother Fucker

Google má zaregistrované tisícky internetových domén.

Napríklad v tradičnom predchádzaní preklepom je už dosť ďaleko:
glogly.com
glooble.com
gloogli.com
gloolg.com
glugle.com
atď....

Ale máme tu aj tipy na nové služby:

googlemotherfucker.com
ebay-google.com
googlelovers.com
googlereligion.com

hmmmmm....... tak na google religion sa teším, ale budúca služba Google Mother Fucker(TM) vo mne vyvoláva určité znepokojenie.

22 apríl 2008

10 najlepších foto

z policajných archívov. (AKA Tričko to povie za vás)

21 apríl 2008

Google prehľadá vašu DNA

Áno, áno, v budúcnosti bude Google prehľadávať naozaj všetko. Ale neviem, či keď nakupuje firmy zaboerajúce sa rozkódovaním ľudskej GNA, už pomaly nekončí sranda.

18 apríl 2008

41 hodín vo výťahu

Up and Then Down: Chlapík z Business Weeku pracuje do noci na špeciálnej prílohe, vyberie sa pred budovu zafajčiť si a zostane zaseknutý vo výťahu.... 41 hodín. A tu je video z tých 41 hodín.

Keď ho vyslobodia, prestane chodiť do práce, pretože sa obáva, že keby začal, súd to zoberie ako potvrdenie, že mu zážitok až tak neublížil - celý svoj život sústredí len na snahu vysúdiť odškodné. Z roboty ho vyhodia. Po štyroch rokoch konečne dostane od správcu budovy odškodné, ale je nízke. Príde o byt, skončí ako nezamestnaný.

12 apríl 2008

12 tipov, ako sa pripraviť na kolaps ekonomiky

12 Ways To Prepare For The Next Great Depression: "Become a decent electrician, handy-person, carpenter or cook. There may not be much need for someone who understands content management systems during a total economic shutdown".
Shit!

10 apríl 2008

Staré za nové

aaaah!

09 apríl 2008

www.sme.sk/hladame

HR, new frontier :)

08 apríl 2008

Unnecessary censorship

Ešte že ich vypípali.

06 apríl 2008

Tri citáty z nového Economistu

Textbook wars: History textbooks are a test of a country's tolerance. Do they bristle with grudges, or do they see other countries' point of view? In Germany, for example, historians have worked successfully on joint textbooks with Polish and French colleagues. But in Slovakia, where relations with the former imperial power, Hungary, have deteriorated sharply since 2006, the mood has swung the other way.

The joys of parenthood: IN EVERY nursery there is one child known as the Biter. Who suffers the most from this child's delinquency? Not his classmates, whose bite marks quickly heal. It is the Biter's mum and dad, who endure sideways glances from other parents when dropping him off in the morning and fret constantly that their own poor parenting has produced a monster. Arthur Brooks was once the father of a Biter. For a year, his son gnawed on boys, girls, siblings, friends and so many guests that he had to be removed from his own fourth birthday party. Mr Brooks worried, argued with his wife, lost sleep and sought professional help. So he speaks from experience when he says that having children does not make you happy. (...) When researchers ask parents what they enjoy, it turns out that they prefer almost anything to looking after their children. Eating, shopping, exercising, cooking, praying and watching television were all rated more pleasurable than watching the brats, even if they don't bite. As Mr Brooks puts it: “There are many things in a parent's life that bring great joy. For example, spending time away from [one's] children.”

A Magyar Mess: Unemployment (in Hungary) is 8.1%. Romania and, even more humiliating, Slovakia, with their flat-tax regimes, look more attractive.


05 apríl 2008

Slovko k finančnej kríze

04 apríl 2008

Komiks na dnešný deň

It doesn't get any better

Slovenský úrad vlády sa ospravedlnil ruskej vláde, že slovenské denníky málo informovali o návšteve ruského premiéra na Slovensku. Celé stanovisko Silvie G. stojí za prečítanie.

Prekvapenie! SBSkár v električke sa k trestnému činu nepriznal

Dnes vyšiel v SME krátky článok o incidente a zároveň som dostal od JUDr. Milana Lazorišáka z DPB informáciu o prešetrení prípadu.Citujem najdôležitejšiu časť:

Ako sme vyrozumeli z Vášho blogu zo dňa 1.4.2008, ani Vy ste nenamietali na postup revízorov DPB,a.s. ale na konanie doprovodu revízorov DPB,a.s., t.j. na pracovníka SBS. Keďže predmetný pracovník SBS s č. S 0360 nie je zamestnancom DPB,a.s. ale zamestnancom B.O.B. Security, spol. s r.o., Gessayova 3, Bratislava, o stanovisko a vyjadrenie v predmetnej veci sme požiadali konateľa tejto spoločnosti p. JUDr. Daniela Černušku.
Vo svojom písomnom vyjadrení a stanovisku B.O.B. Security konštatuje, že postup ich zamestnanca (strážnika č. S 0360) v predmetnej veci, t.j. aj voči „občanovi s mobilným telefónom“, bol v súlade so zákonom č. 475/2005 Z.z. o prevádzkovaní súkromných bezpečnostných služieb v znení neskorších zmien a doplnkov.
Vážený pán Bella,
DPB,a.s. má s fy B.O.B. Security uzavretú zmluvu o poskytovaní ochranných bezpečnostných služieb, predmetom ktorej je ochrana revízorov vo vozidlách MHD Bratislava pri výkone kontroly tarifného vybavenia cestujúcich a mimo týchto vozidiel, pokiaľ príde k ich
napadnutiu v súvislosti s výkonom funkcie revízora počas pracovnej doby.
Vami opísaný incident týkajúci sa Vášho mobilného telefónu, je preto v plnej kompetencii riešenia B.O.B. Security, resp. orgánov činných v trestnom konaní.
Vzhľadom k vyššie uvedenému DPB,a.s. môže a bude vo veci konať na základe právoplatného rozhodnutia príslušných orgánov.


Takže to zhrniem. Existuje podozrenie, že niekto, koho platíte, hrubo porušil svoje služobné povinnosti a zrejme aj zákon. Tak sa ho spýtate: prosím Ťa, neporušil si Ty náhodu zákon? Lebo ak by áno, tak Ťa začne polícia stíhať a už nikdy v živote nemôžeš pracovať v SBS! Ale povedz pravdu!
A dotyčný povie: Nie, vážne, zákon som neporušil, čestné slovo.
A zamestnávateľ: To sme si vydýchli, tak je všetko v poriadku, pokračuj v dobrej práci!

Pánovi Lazorišákovi som odpísal:

Zelam dobry den,
dakujem Vam za odpoved, z Vasho e-mailu vsak nevyplyva, ci ste aj nejaky pokus o overenie, ktora z verzii incidentu zodpoveda skutocnosti (nepredpokladam, ze by ste ocakavali, ze sa pracovnik SBS sam dobrovolne prizna, ze porusil zakon, co by automaticky znamenalo aj jeho prepustenie zo sluzieb SBS).
Prosim Vas preto este o tieto informacie:
- aka je verzia incidentu podla pracovnika SBS - popiera, ze mi vytrhol z ruk mobilny telefon?
- ake je stanovisko revizora, potvrdil alebo vyvratil, ze doslo k nasilnemu utoku na moju osobu a vytrhnutiu mobilneho telefonu?
- poziadali ste o vysvetlenie aj niekoho z dalsich svedkov, napriklad pasaziera, ktory cestoval bez listka a jeho osobne udaje mate k dispozicii?
---
Ak dostanem odpoveď, budem informovať.

03 apríl 2008

Dorážka

Slovák v maďarskej lige... :)

01 apríl 2008

Ochrankár dopravného podniku mi vytrhol telefón a zmazal záznam dokazujúci jeho útok na pasažiera

Vážený pán generálny riaditeľ,

žiadam Vás o prešetrenie incidentu, ku ktorému došlo 1. apríla 2008 a pri ktorom som bol zamestnancom pracujúcim pre Dopravný podnik Bratislava v električke fyzicky napadnutý, takisto ako jeden ďalší pasažier.

V utorok 1. apríla 2008 som o cca 10.07 h nastúpil na zastávke Hečkova do električky č. 5 smerom z Rače do centra. O niekoľko zastávok ďalej začala kontrola cestovných lístkov, ukázal som svoj platný lístok a všetko prebiehalo v bez problémov. Sedel som na konci prvého vagóna a vedľa mňa stál pasažier, ktorý platný lístok nemal - pri kontrole naňho prišiel rad ako na posledného, električka už takmer zastavovala, keď sa on začal stavať k dverám s tým, že vystupuje.

Revízor DPB rýchlo sám prikročil k dverám a postavil sa medzi ne a čierneho pasažiera. Bolo vidno, že si dáva veľký pozor, aby sa cestujúceho nedotýkal a nechytal ho rukami, ale zároveň mu čo najdlhšie zabránil vystúpiť, kým na miesto prídu jeho ďalší kolegovia.
V tomto momente som začal celý incident nakrúcať na mobilný telefón.

Krátko na to z vagónu pribehol revízorovi na pomoc ďalší muž, ktorý na cestujúceho okamžite fyzicky zaútočil, odsotil ho naspäť do vagóna, pritlačil na zadné sklo a vytrhol mu z rúk mobilný telefón. Keď sa mladík snažil ohradiť, revízor kričal "má na to právo, je to moja ochranka" na obranu útočníka. Otvorili sa dvere nastúpil ďalší revízor, takže mladík už nemal šancu na únik.

Znova som chcel urobiť fotografiu incidentu a tak sa pozornosť obrátila na mňa - pracovník SBS na mňa začal kričať, aby som ho netočil, ja som sa ohradil, že sme na verejne prístupnom mieste a mám podľa zákona právo robiť na ňom akýkoľvek záznam, najmä ak došlo k fyzickému konfliktu a záznam zjavne môže neskôr dokázať, či nedošlok porušeniu zákona, či už zo strany revízorov alebo čierneho pasažiera.

V tej chvíli ku mne pracovník SBS priskočil, vytrhol mi mobilný telefón z rúk a odstúpil pár krokov mimo môj dosah, otočený chrbtom ku mne, aby som sa k vlastnému telefónu nemohol dostať.
Chcel som sa vyhnúť fyzickej konfrontácií a tak som zostal sedieť a zakričal som na pasažierov predo mnou (niektorí z nich už vtedy hlasno protestovali proti agresívnemu správaniu sa pracovníka SBS), aby volali políciu, pretože ma neznámy muž okradol o mobilný telefón.
Dvaja revízori DPB v tomto momente už takisto kričali na ochrankára, aby mi telefón vrátil, keďže neprimeranosť jeho zásahu bola už aj im zjavná - mal som platný lístok, sedel som na mieste, na nikoho som neútočil a nijako som sa celej konfrontácie nezúčastnil.
(ak sa pracovník SBS domnieval, že som záznamom porušil zákon, mohol pre zdokumentovanie údajného priestupku privolať policajnú hliadku, k čomu som ho sám vyzýval - sám som to nemohol urobiť, keďže môj mobilný telefón držal v ruke on).

Pracovník SBS mi nakoniec telefón vrátil, na čo som zistil, že sa mu podarilo zmazať z neho videozáznam celého incidentu. Domnievam sa, že už agresivita, s akou na mňa zaútočil s cieľom získať môj telefón a zmazať záznam, naznačuje, že si bol sám vedomý, že pri fyzickom útoku na čierneho pasažiera porušil zákon a videozáznam by mohol byť usvedčujúcim dôkazom.

Revízori sa v tomto momente už snažili incident ukončiť, všetci rýchlo vystúpili, ja som ich nasledoval na nástupište a žiadal som ich, aby sa identifikovali. Pracovník SBS mi ukázal kúsok visačky, na ktorej bolo vidno len nápis SBS, odmietol sa akokoľvek inak identifikovať menom alebo číslom.

Musím vyzdvihnúť profesionalitu revízora č. 17 (ak uviedol pravé číslo), ktorý sa po celý čas správal korektne, ako jediný sa neodmietol predstaviť a vymenili sme si telefónne čísla.

Z jeho slov však bolo zjavné, že revízori sa nijako nechcú miešať do fyzických konfliktov s cestujúcimi a práve preto ich sprevádza pracovník SBS, ktorý naopak sám konflikty vyvoláva a neváha sám hrubo fyzicky útočiť na pasažierov aj v prípade, ak cestujú s platným lístkom a sami nijako neohrozujú revízorov ani sami nezačínajú konflikt.

Ako zákazníka Vašej spoločnosti ma nijako neupokojuje predstava, že ma budú vo Vašich dopravných prostriedkoch bezdôvodne fyzicky ohrozovať nie priamo Vaši zamestnanci, ale len zamestnanci SBS, ktorú ste si najali.

Žiadam vás preto o prešetrenie tohoto incidentu a informáciu, aký postih bude z Vašej strany vyvodený voči agresívnemu pracovníkovi SBS, prípadne voči jeho zamestnávateľovi, ak ho nezamestnáva priamo DPB.

Zároveň si Vás dovoľujem informovať, že na svojej webovej stránke zverejňujem fotografiu a videozáznam pracovníka SBS, keďže jeden z dvoch videozáznamov nestihol sám zničiť.
Považujem totiž tohoto muža, ktorý vyvoláva v MHD konflikty, agresívne fyzicky útočí na nezúčastnených pasažierov, za nebezpečného pre okolie a myslím, že je aj vo Vašom záujem, aby ho cestujúci MHD poznali a vedeli sa mu vyhnúť. Identitu Vašich revízorov, ktorých záznam som tiež zhotovil, nezverejňujem, keďže nie je mojim cieľom sťažiť ich prácu, ale len poukázať na neakceptovateľné správanie ich "ochranky".

Agresívny pracovník SBS, ktorý kradne mobilné telefóny:

(kliknite pre väčšiu foto. Vpravo rozmazaný čierny pasažier, ktorého SBSkár svojim telom blokuje v rohu električky)

Video - SBSskár úplne prvý na zázname, vpravo. Vľavo vedľa neho čierny pasažier, úplne vľavo dvaja revízori.

video

Súvisiace: Ako dopravný podnik ničí image mesta

Doplnené 2.4.2008: Ozval sa mi osobne generálny riaditeľ DPB Robert Kadnár a informoval ma, že odbor vnútornej kontroly už celú záležitosť preveruje. Vzápätí ma kontaktovala aj pracovníčka tohoto odboru, ktorej som upresnil niekoľko detailov o udalosti. Podľa jej slov by malo byť vyšetrovanie prípadu uzavreté vo štvrtok alebo v piatok, keď dostanem viac informácií, doplním ich na túto stránku.

Doplnené 5.4. 2008: Dopravný podnik mi zaslal odpoveď, podľa ktorej ochrankár uviedol, že udalosť sa nestala tak, ako ju popisujem (neuvádza sa, ako sa podľa neho stala) a preto DPB považuje celú záležitosť za vybavenú - podrobnejšie tu.