perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

19 november 2008

Postrehy z Ameriky I.

1. Čo sa zmenilo v Amerike je, že na každom rohu sa predávajú tričká, čapice, odznaky, magnety, poháre, bundy, nočné košele, osušky, vložky a trenírky s Barackom Obamom (prípadne s Obamom v láskavom objatí s Martinom Lutherom Kingom, alebo s veľkým nápisom „aj ja som k tomu prispel, podporoval som Obamu“). Čo sa zatiaľ nezmenilo je, že muž ktorý otvára dvere na  taxíku pred hotelom Carlton Ritz je vždy černoch, muž, čo otvára dvere do hotela je vždy černoch, muž s káblom v uchu pred hotelom je černoch a všetci hostia sú belosi. Recepčná je  z Fínska.
2. Copyright 2.0: Moderátorka hovorí do kamery po komickom výstupe v priamom prenose: Prosím vás, mohli by ste tieto zábery hneď zavesiť na YouTube, aby som si ich mohla pozrieť znova?
3. Posledné štádium kapitalizmu alebo Prečo bol finančný kolaps nevyhnutný: v hoteli vám najskôr s maximálnou námahou ustelú 8 vrstiev prikrývok na posteli a keď vôjdete do izby,  pribehne chyžná, či vám môže rozostlať, viete, odpratať tie zbytočné vrstvy, aby sa tam dalo spať?
4. Check-in v automate na letisku, pri vedľajšom prístroji vedľa mňa stojí technik Delty a pozerá smutne na monitor, kde dlhý čas svieti už len úvodná obrazovka Windows.
- Preboha, to funguje na Windows?
- Áno, bohužiaľ, bohužiaľ, vraví technik.
- Mal by som si radšej vybrať iné aerolinky? pýtam sa.
- Nie, nie, rozveselí sa technik, prisahám že v lietadlách to nemáme!
5. Socializmus: „Eskalátor pokazený.“
Britský kapitalizmus: „Eskalátor je momentálne mimo prevádzky. Zákazníkom sa za nepríjemnosti hlboko ospravedlňujeme.“
Americký kapitalizmus: „V záujme šetrenia energie je eskalátor odstavený. Chránime za vás životné prostredie. Tým, že ste išli pešo, zachránili ste život 0,00032 ľadového medveďa.“

3 komentárov:

  • O 19/11/08 13:55 , Blogger dusoft povedal(a)...

    to ustielanie posteli nas riadne "zralo" - vzdy tri vrstvy, pritom ani jedna poriadny paplon, len akesi pseudo prehozy, navyse vzdy to dokazala chyzna tak zasunut na boky postele, ze ak si to clovek nevytiahol, tak to bolo ako kazajka.

     
  • O 19/11/08 14:15 , Anonymous Ruziklan povedal(a)...

    Dusoft: Ale ako dobre ta kazajka vyzera pred pouzitim! :-D

     
  • O 19/11/08 14:59 , Blogger AIF povedal(a)...

    poziadal som o zelenu kartu :-)

     

Zverejnenie komentára

<< Domov