perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

27 február 2008

citát pre fajnšmekrov

"TASR si nemôže dovoliť dehonestovať svoju produkciu nekvalitným spracovaním na strane médií," uviedla hovorkyňa TASR Anna Ghannamová.

TASR sa preto chystá robiť analýzu - nie, nie vlastných chýb, ale toho, ako chyby do jej správ zákerne vnášajú médiá.

Mimochodom, v SME existuje špeciálny interný diskusný thread, kam si pre zábavu posielame najväčšie koniny, ktoré TASR vyprodukuje. Nové príspevky pribúdajú každý deň. Netreba ani platiť analýzu :)

26 február 2008

Kam sa má pozerať sexy baba

Sexy heatmapa ukazujúca, aké neefektívne je dať si do inzerátu nejakú kočku - ak sa pozerá na čitateľa namiesto na produkt.

Via idealne.

23 február 2008

Ako funguje Gmail

Ak by niekto ešte úplne nechápal, ako je to s tými trpaslíkmi, tak u Google ich môžete videť aj na videu - konkrétne trpaslíkov poháňajúcich Gmail:



via Googlesystem

19 február 2008

Undo

Undo - krok späť - je štvrtou najpoužívanejšou funkciou v Microsoft Worde. Ja by som každé undo normálne zamestnancom strhával z platu :)
Najpoužívanejšie funkcie:
1. Paste (11% of the usage)
2. Save (5.5% of the usage)
3. Copy
4. Undo
5. Bold

The Economist o Slovensku

V texte o problémoch východoeurópskych ekonomík: "The most solid prospect in the region now is Slovakia, thanks to the rigorous (and unpopular) policies of the previous government. Slovakia hopes to adopt the euro in 2009; the EU is scrutinising the figures now and will give its verdict in April. Soaring foreign investment and strong growth have stoked tax revenues, cutting the budget deficit. Slovakia's problem is inflation. It should fall to 2.7% this year, which is tiny by other countries' standards, and comfortably under the EU's target for euro membership—but it reflects artificial (and unsustainable) one-off controls on energy prices."

18 február 2008

TASR nikdy neumiera

Aruša 18. februára (TASR) - Americký prezident George W. Bush dnes na návšteve Tanzánie oznámil plán dodať krajine posteľné sieťky na ochranu 5,2 milióna tanzánijskych detí pred smrteľnou maláriou, ktorú prenášajú moskyty.

A teraz titulok TASR:
Tanzánia: Bush sľúbil 5,2 milióna posteľných sietí na ochranu detí pred smrťou

Myslím, že sieťka chrániaca človeka pred smrťou by sa celkom dobre predávala aj u nás, nielen v Tanzánii (link: ZZ)

14 február 2008

Precedens

Internet sex auction sparks paternity row: "A woman in Germany who became pregnant after an online sex auction has won a court battle to force the Web site that hosted the sale to reveal the names of the winners, so she can find out who's the father."

12 február 2008

Better than Free

Výborný text o tom, ako sa dá podnikať na webe, keď je všetko zadarmo - a aké hodnoty by mal váš produkt mať, ak chcete v tomto zlom svete uspieť.

11 február 2008

Murphy sa mýlil?

Cez víkendy prší menej ako cez týždeň, zistili americkí vedci. Vôbec najmenej prší v sobotu, dvakrát menej, ako v utorok. Na vine je možno smog z áut cez týždeň.

Už ten titulok: Train stunt kills engineer

Train stunt kills engineer | Reuters: Romanian train driver leapt aboard a runaway engine to stop it after having left the brake off in a station but was killed when the stunt backfired. ... Ioan Colceriu, 55, was at a train station when he realized he had forgotten some papers in the station office. He went to fetch them but forgot to put the hand brake on the engine. When the engine moved off without him, the driver flagged down a taxi (!!!) and chased it for six km (3.7 miles) before catching up with it. He jumped aboard the moving engine but slipped and fell under its wheels

08 február 2008

Investigatíva

Ak ste ešte nepočuli o Alison Jacksonovej, najlepšej investigatívnej fotografke. (vďaka za link: jalšo)

06 február 2008

Keď titulok povie všetko

05 február 2008

Viac tučných ľudí!

Tuční ľudia sú výhodní pre spoločnosť, pretože za celý život stoja na zdravotnej starostlivosti štát menej, ako zdraví.
Jeden obézny Američan stojí štát 371 tisíc dolárov, kým zdravý človek 417 tisíc. Stále to, samozrejme, nie je nič oproti úspore, ktorú štátu dosahujú fajčiari, na ich liečenie sa dá v priemere len 326 tisíc dolárov, píše AP. Samozrejme tajomstvo úspechu fajčiarov aj obéznych je v tom, že zomrú skôr, než začnú vyžadovať drahé lieky pre starých. Toľko k neprajníkom.

04 február 2008

No pictures, please!

Odkazuje Alex.

03 február 2008

Matematici a autobus

Ak vám ujde autobus, treba zostať čakať na zastávke, nevyplatí sa ísť pešo, s výnimkou prípadov, kedy je k najbližšej zastávke menej ako kilometer a intervaly medzi autobusmi dlhšie ako hodinu, vypočítali matematici.