perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

26 november 2007

Vydierajte svoju banku (tú nenažranú sviňu) - tri jednoduché kroky

Mám naozaj rád Tatrabanku, ale v poslednom čase sa už z hľadiska poplatkov správa ako nenažraná sviňa. Každý mesiac mi radostne oznámi, že som mal vedenie účtu bez poplatku za balík, aby som na výpise potom našiel pár stokorún poplatok za transakcie. Podotýkam, že v kamennej pobočke som už nebol dva roky a takmer nevyberám peniaze z bankomatu - absurdné poplatky platím neviem presne za čo, ale zrejme najmä za účtovné transakcie, za to, že mám tú drzosť a nechávam si na účet v mojej banke posielať peniaze.

Áno, žerie nás to všetkých už dávno a banky to dobre vedia, ale nemali doteraz žiaden dôvod poplatky znižovať - stále lepší nespokojný platiaci klient ako spokojný neplatiaci.

Tento týždeň sa to však zmení.

Od včera je možné založiť si účet v internetovej banke mBank, kde neplatíte žiadne poplatky za správu účtu ani žiadne poplatky za prevody, účtovné položky, inkaso, skrátka, zadarmo je úplne všetko, čo bežne potrebujete, dokonca aj platobná karta. (Okrem konta ponúka mBank aj sporiaci účet eMax podobný sporiacemu v ING, ibaže s vyšším úrokom (3,4 %, v ING momentálne 2,7 %) a aj s platobnou kartou.)

Mimochodom, ak Tatra banka a s ňou prakticky všetky ostatné slovenské banky systematicky odmietajú verejne reagovať na kritiku na blogoch, na mBanke nájdete aspoň pokus vlastný o blog a dokonca diskusné fórum. Áno, možno lacný pokus o publicitu, ale stále sympatickejšie ako demonštratívna nadradenosť ostatných finančných inštitúcií na ich vlastných weboch.

Logika mojej výzvy je jednoduchá: ak dostatočne veľa ľudí presunie aspoň časť svojich peňazí a čo najväčší počet drahých transakcií z klasických bánk do mBanky, klasické banky budú nútené znížiť poplatky, pretože im začne hroziť, že si priveľa ľudí na mBanku zvykne a začne ju používať ako svoj hlavný účet.

Preto výzva - čo môžete urobiť vy, ak ste nespokojný s poplatkami vo vašej banke:

1. Založte si konto na mBank a podľa vlastného uváženia tam presuňte peniaze a používajte ho na prevodné príkazy a platby kartou namiesto starého účtu. Nebude vás to stáť nič (resp. ušetríte pri každom prevode) a čím viac ľudí to urobí, tým skôr vaše predraženej banke stuhne úsmev na perách.

2. Napíšte o tom svojej banke, napríklad tu je môj list Tatra banke:

Dobrý deň,

som Vašim klientom už takmer desať rokov a využívam okrem bežného účtu aj štyri ďalšie Vaše produkty a značnú časť úspor mám vloženú v podielových fondoch spravovaných Vašou spoločnosťou.

Napriek tomu, že som bol s Vašimi službami prevažne spokojný, vaše poplatky súvisiace so správou bežného účtu už pre mňa presiahli hranicu, ktorú som ochotný akceptovať. Hoci ma každý mesiac ubezpečujete, že vzhľadom na množstvo prostriedkov na mojich účtov mi dávate balík služieb zadarmo, platím pri štandardnom používaní účtu výhradne cez internet banking stovky korún mesačne. Za obzvlášť absurdné považujem Vaše vysoké poplatky za transakcie cez internet banking a za pohyby na účte, kedy ma trestáte za to, že si nechávam do Vašej banky posielať peniaze. Zároveň mi prekáža nejasné štruktúra poplatkov, kedy z výpisu nedokážem určiť, za čo som platil, a nevedia mi to dokonca niekedy povedať ani pracovníčky vo Vašich pobočkách.

Z tohoto dôvodu som sa rozhodol, že väčšinu prostriedkov zo svojho bežného účtu presuniem do novovzniknutej mBank, kde v porovnaní s vašou ponukou ušetrím tisícky korún ročne, a z mBank budem realizovať aj všetky bežné transakcie doteraz prechádzajúce cez účty vo Vašej banke.

V prípade, ak sa Vaša politika v oblasti poplatkov ani v budúcnosti nezmení, budem postupne do iných bánk presúvať aj moje investície z kapitálových fondov a zvážim aj presunutie hypotekárneho úveru. Zároveň odporučím podobný krok aj svojim známym a výzvu na odchod z bánk s podobne premrštenými poplatkami za transakcie, ako sú tie Vaše, zverejňujem aj na svojom internetovom blogu.

S pozdravom,

Tomáš Bella

3. Napíšte o svojej nespokojnosti na svojom blogu, ak chcete, odkážte na tento text a najmä odkážte na webovú adresu vašej banky slovami nenažraná sviňa. Bude to také malé referendum a po dvoch týždňoch pri vyhľadaní týchto slov na Google uvidíme, ktorú banku považujú slovenskí internetisti za najviac nenažranú a či jej to náhodou nezačne prekážať :-).

P.S. Tento blog je súkromný, nemá nič spoločné s názorom môjho zamestnávateľa, atď, blablabla...

P. P.S. Nie, nevolím komunistov, nechcem, aby zníženie poplatkov nariadila bankám vláda, nemám nič proti ziskom súkromných firiem. Len Ty, moja milá nenažraná banka, si už naozaj zašla priďaleko.

pôvodná diskusia k tomuto textu je tu.

109 komentárov:

  • O 26/11/07 17:10 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    hmmm, niekomu sa asi velmi nepacil tvoj clanok ked si ho musel zo sme odstranit ...

     
  • O 26/11/07 18:31 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Tomas - paci sa mi Tvoj idealisticky pohlad na svet.

     
  • O 26/11/07 18:56 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    To vies, Tatrabanka da do reklamy X nasobne viac penazi ako nejaka mBanka. Proti takej mase penazi (hovorime o desiatkach milionov) je kazdy redaktor kratky - teda pokial ma zaujem dostavat nejaky ten platik do zamestnavatela. V tomto pripade mam skor pocit, ze chlapik dostal od mBanky nie len ucet ale aj nejaky baksis na nom. Inac si to "nahodne" napasovanie neviem vysvetlit. A este aj ten PR clovek z mBanky na diskusii, znenazdajky zjaveny... hm hm hm ;)

     
  • O 26/11/07 21:47 , Anonymous Piki povedal(a)...

    Páčia sa mi tieto konšpiračné teórie, zapojím sa do ich rozvoja.

    Chlapík z blogu mBanky maká a sleduje všetko čo sa na sieti o mBanke napíše. A ako správny blogér aj komentuje. Dokonca inteligentne, čo u PR ľudí nevidieť často. Častejšie je práve takéto trápne anonymné prispievanie PíáRov ako predviedol anonym o 18:56. Škoda že nevidieť tvoju IP adresu, aspoň by sme vedeli, z ktorej banky si ;-)

     
  • O 27/11/07 08:31 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    podla vyhlasenia mbanky je TAKMER VSETKO zadarmo.. ja som sa este nedopatral, ci je zadarmo aj pouzivanie platobej karty v obchodoch.. a zadarmo su pokialviem tak prve tri vybery z bankomatu, potom to je myslim ze 34 Sk.. ine banky casto maju x vyberov z bankomatu zadara - a to je vec, ktoru robim relativne casto... teda nie je vsetko take jednoduche

     
  • O 27/11/07 09:48 , Anonymous julosz povedal(a)...

    Absolutne suhlasim s obsahom clanku a aj s navrhovanym postupom, budem ho sam nasledovat.
    Aj ja mam ucet v nenazranej svini, aj ked mi nestrhavaju stovky korun, poplatky su take chaoticke na vypise, ze vlastne nikdy neviem presne, ake vysoke boli.

     
  • O 27/11/07 11:32 , Anonymous Aan povedal(a)...

    anonym z dneska 8:31 - platba kartou je zadarmo na slovensku i v ahranici, stac vediet citat, 4. a dalsi vyber z bankomatov na slvoensku je za 35Sk, prve tri vybery mozes mat v ktoromkolvek bankomate a nemusis hladat kokretnu banku ako u zvysnych.

    neviem komu nestacia tri vybery z bankomatu ked mas vsetko zvysne zadarmo narozdiel od inych bank s uctovnymi polozkami a predrazenymi balikmi sluzieb, ak by si chcel aj 5 vyberov tak stale budu mat este porovnatelne ceny s inymi bankami a 5 vyberov z bankomatu moze robit naozaj len analfabet co este nezistil ze sa da platit aj kartou zadarmo a tak radsej vyberie penaize aby ich hned o par minut vlozil do pokladne a zaplati za to nez by zaplatil kartou zadarmo, takito ludia si naoaj zasluzia sankcie

    a nezabudni si tiez zistit kolko zaplatis za vyber v zahranici z bankomatu, u mbank je to 0Sk, u inych slovenskych bank je to najmenej 80-200sk co riadne predrazi kazdy vyber

     
  • O 27/11/07 18:16 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Drzim palce! Dufam, ze sa pohnu lady. Je dobre, ze vznikla mBanka.

     
  • O 27/11/07 19:38 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Nazor OK, forma nie. Vydieranie a urazanie sa mi nehodi k praci sefredaktora alebo k slusnemu mediu. A taktiez aj argument ze "sukromny blog moja vec" hovori len o tom ze za peniaze zamestnavatela si ochotny sa v praci spravat slusne, ale inak nie. OK, tolko moj nazor, prijmi alebo zahod :-)

     
  • O 27/11/07 19:46 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    Beriem.

     
  • O 27/11/07 20:17 , Anonymous OttY povedal(a)...

    osobne mám pocit, že najviac klientov ubudne Tatrabanke, ktorá asimilovala klientov svojej dcérskej banky .eliot. Tí iste uvítajú fungovanie účtu bez poplatku.

     
  • O 27/11/07 22:48 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Tomas, kade chodim, tade pocuvam, ze "Iniciativa proti skrytym poplatkom", tvoj a ine blog posty su sucastou kampane mBank. Preto by ma zaujimalo, ci je to v tvojom pripade pravda (o Iniciative som uz presvedceny, ze je za tym mBank).
    Takze, mas nejaky specialny prospech z toho, ze si napisal, co si napisal? Aby sme si nerozumeli zle, vitam, ze je tu nova banka. Ak dosiahnu, ze TB znizi poplatky a sprehladni cennik, budem velmi spokojny. Preto som link na tvoj post poslal ludom okolo seba. (Do mBank sa nechystam prejst - bolo by to komplikovane a ked som videl ich kindermanazment, nezdoverim im peniaze :-) Ale spat k otazke. Mam rad mystifikacie, ale nie zavadzanie. Aj reklama by mala byt uprimna.
    emmacore

     
  • O 28/11/07 07:31 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    emmacore, nemám nijaký prospech z toho že som o mbank napísal, nepoznám jediného zamestnanca tejto banky, netuším, či budú jej služby dobré alebo nie (už tri dni čakám na potvrdenie registrácie - možno sa veľmi rýchlo dočkáte textu, kde na ňu budem nadávať :) a nikto z mbank vopred nevedel o tom, že niečo takéto napíšem. A mimochodom, moja ideálna predstava tiež je, že TB sa trochu spamätá čo sa týka štruktúry poplatkov a mbank konto budem môcť zasa zrušiť, lebo iný dôvod na nespokojnosť s TB alebo jej zmenu nemám.

     
  • O 28/11/07 09:31 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    "TB sa trochu spamätá" zostava len zboznym zelanim. S PRISTUPOM TABA /pozor nemyslim sluzby ale PRISTUP/ mam len tie najhorsie skusenosti, po 5-rocnom vedeni 3 uctov, rokovaniach o uvere /neuskutocnil sa - horsie podmienky oproti konkurencii/ kontokorent NEMAJU, resp. poskytuju AUTOMATICKY, ked je na ucte staly kredit a prijmy ! Uff, na co ? .Eliot. som pouzival od zaciatku do konca, super sluzba, TABA zistila ze nemoze zdierat, tak to zavrela :o))) Mam ucty v dalsich dvoch bankach, kludne zverejnim - CSOB a Istro, a poziadal som o registraciu v mBank. Ten eliot mi fakt chyba, hlavne na sukromne ucely, inkasa, trvale prikazy a pod.

     
  • O 28/11/07 09:53 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    hm, z tatarbanky som jednoducho odišiel a radím to aj všetkým svojim známym, zároveň ich vystríham, aby nenaleteli na agresívnu reklamu tohto telesa, ktoré sa stále viac zameriava na cieľovú skupinu kindermanažérov, živiacich sa výrobou prezentácií v powerpointe, a v ostatných rokoch obsadzujúca všetky slumy Bradavice na Dunaji...
    problém je len v tom, do ktorej banky ísť, keď je jedna za osemnásť a druhá bez dvoch za dvadsať...

     
  • O 28/11/07 10:07 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Konečne sa niekto ozval proti tej nenažranej svini!!! Slováci sú blbí a nechajú na sebe aj orať. Tomáš sa ešte miernil. Som na 100% v zhodnej situácii (TB, cca 500-600 mesačne poplatky!!!! a tiež prechádzam k mBank) chvála Bohu že je už aspoň nejaká alternatíva k tomu špinavému bankovému KARTELU

     
  • O 28/11/07 10:50 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Tak precital som si dost nevole nad vyskou poplatkov v TB, ale preco to roky znasate? Ved aj doteraz existovali ine banky s nizsimi poplatkami.

     
  • O 28/11/07 10:58 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    super ze uz nemam vase problemy ... TB som zrusil pre 2 rokmi a presiel som do CSOB a platim mesacne iba 6sk, ani o halier viac, nikdy ...

    nechapem preco ludia zostavaju u tej nemoznej TB ... zostavaju a stale nadavaju ... blazni ....

     
  • O 28/11/07 11:19 , Anonymous Maxo povedal(a)...

    Mam ucet v TB, ale nerobim na nom ziadne obraty, iba mam v depozite nejaku ciastku, vdaka ktorej neplatim poplatky. Ostatne transakcie robim cez CSOB, kde za ucet platim mesacne 6 Sk + do 10 Sk za SMS. Eliot chyba aj mne, preto si zalozim ucet aj v mBank - ved mat nejaky ucet do zalohy nie je zle....

     
  • O 28/11/07 12:54 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    emmacore, ak hovoris o kindermanazmente je to usmevne,ty vravis ze staresinovia vo vedeni banky su zarukou ze sa banka bude spravat ako ma? hm,zavidim ti tvoj idealizmus,ale je trochu naivny. vid tvoja domovska TB,ktora pije krv mnohym ludom okolo mna.drzim ti palec aby znizila poplatky,ale budem sa tvojej naivite celkom rehotat ked tak neurobi (a to si pis ze sa to nestane) tak si zi vo svojom svete a nedoveruj, ved nic horsie ako ze ta banka masivne vycicia na poplatkoch sa ti nemoze stat ...

     
  • O 28/11/07 13:57 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    TB sa neboji a dalej zdrazuje ... len si tam zostavajte a platte, nech mame z coho pozerat reklamy o tom ako je TB najlepsia :-DDDD

    http://financie.etrend.sk/118162/moje-ucty/tatra-banka-upravila-cennik-smerom-nahor

     
  • O 28/11/07 15:06 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    TB si môže dovoliť byť nenažraná, má viazaných klientov cez úvery a podobne. celkovo ľudia na slovensku neradi niečo menia. som bol sklamaný napr. z toho, že eliot nepovažovali za svoj účet v TB a kvôli hypotéke som si musel otvoriť účet. kedže som ho sčasti využíval aj na bežné platby, zriadil som si balík. po čase som chcel balík zrušiť... to ste mali vidieť tú vyoranú myš na pobočka, keď som to požiadal.. asi dve minúty hapkala čosi o tom, že sa to nedá, tak som to vzdal. apropo viete o tom, že banky sa prijatím etického kódexu zaviazali nepožadovať od klientov zviazanie produktov - to znamená, že kaď máte hypotéku, nebudú vás nútiť mať tam aj bežný účet... to som zvedavý, ako vyjavene na mňa budú zírať na pobočke keď o to požiadam. predpokladám, že mám 10% šancu uspieť :)
    MM

     
  • O 28/11/07 16:56 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    nazdar, ozvi sa mi jozef.sivak@stv.sk

     
  • O 28/11/07 16:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    ozvi sa mi jozef.sivak@stv.sk

     
  • O 28/11/07 18:27 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Moze mi niekto vysvetlit , z coho bude mat trzby mBank?

    ( Vopred upozornujem , ze teoria "Z poskytovania uverov" je vadna. V sucasnosti je mimoriadny nadstav likvidity. Prijate vklady >>> poskytnute uvery)

     
  • O 28/11/07 19:43 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    A poslal si ten list Tatra banke? Alebo cakas? A na co? Na honorar od mBank za tento blog.

     
  • O 28/11/07 19:49 , Anonymous s0ren povedal(a)...

    p. Bella /inac menovec mojho kamosa :)/ kolko presne platite v TB, skuste napisat posledne 4-5 mesiacov. Mozno nespravne pouzivate to co maju ako sluzby. Ja platim 10-30 Skk mesacne, a tiez mi stale chodi ze mam ucet zadara, ale to co spravim nad ramec balika sa spoplatni. Niektore mesiace neplatim nic. Nevidim to az tak tragicky, ked platim tolko co stoji jedna snickerska ....

     
  • O 28/11/07 21:38 , Anonymous Radek povedal(a)...

    Aj ja mam ucet v nenažraná sviňa a zial aj v dalsiej ďalšia nenažraná sviňa, kde mam hypotekarny uver.
    Zivot ma donutil otvorit si ucet aj v jednej banke vo Svedsku. Pri mojich otazkach na temu uctovna polozka, poplatok za vyber z bankomatu a podobne som sa stretol s velkym prekvapenym vyrazom. Skratka plati sa 120 korun kvartalne a v tom je vsetko - vedenie, VISA karta, vybery, platby, skratka spoplatnovany navyse je len papierovy vypis z uctu, ktory prakticky netreba casto (bankomat automaticky vypise poslednych desat transakcii) a prevod penazi do zahranicia. Vnutrostatne platby su v tomto poplatku.
    Dalsia specialitka su podvodove, pardon podielove fondy. Asi som divny, ale moja predstava je - tu su moje peniaze, ja Ti ich zverujem na pat rokov. Ziadne poplatky a podobne zlodejiny. Si profik, tak ich otacaj a zo zisku si vezmi urcite percenta. Ak si nesikovny, makas zadarmo. Ale nie, najprv nam zaplatis poplatok a my mozno nieco zarobime, a mozno aj prerobime. Som len ja vadny?

     
  • O 28/11/07 21:46 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    google uz fici - nenazrana banka je tam! aj ta svina v podstate...

     
  • O 28/11/07 21:48 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    K anonymu 28/11/07 10:58, ktorý presiel do CSOB a plati mesacne iba 6sk, ani o halier viac, nikdy ...by som chel dodať:
    Už ani ČSOB nie je čo bývala, ale začala sa radiť k menej serióznym.
    Mal som tam balík služieb, v ktorom som napríklad mal zahrnutý aj hotovostný vklad na pobočke. A zrazu mi vyúčtovali 48 Sk. Keď som išiel na pobočku, tak sa divili, lebo na letáku môjho balíku služieb si aj oni našli,že by som nemal už nič platiť, dokonca spísali moju reklamáciu. Na druhý deň mi oznámili, že od 1. novembra zmenili poplatky (a asi ani pobočkám, ale ani mne to neoznámili!!!!) a aj ja musím za každý vklad na pobočke zaplatiť 12 korunový poplatok.Takže si začínam ukladať peniaze radšej do pančuchy. Lebo ako by to vyzeralo, keby som požičiaval banke povedzme 1000 korún a keby som jej ho nechal k dispozícii celý rok? ČSOB by sa mi za to odmenila 0,1% úrokom, teda celou 1 korunou, z ktorej by banka odviedla štátu 19, čo zaokrúhli na 1 Sk, teda by som nedostal za to nič. Keď si o rok pôjdem tú tisícku vybrať a náhodou - čo sa stáva- nebude fungovať bankomat ČSOB priamo na pobočke a vyberiem si moju tisícku na priehradke, zaplatím ďalších 19 Sk, teda z mojej 1000 Sk dostanem po roku naspäť o 31 Sk menej (969 Sk), čo iba pri 3% inflácii bude reálne 940 Sk. Za šesťdesiat korún si môžem kúpiť vyšívanú pančuchu a tam si odkladať tisíckoruny bez straty. Ako asi hospodárili banky, keď sa v nich nečakalo na špecialistku, ktorá vie vydávať peniaze, špecialistku, ktorá ich príjma, špecialistku, ktorá dokáže rušiť účet a ďalšiu, ktorá ho vie založiť, a nesedeli štyri nečinné praconíčky a rad nečakal na jednu obsluhujúcu a pritom ručne zapisovali vklady do vkladných knižiek, pričom pripisovali na ne úroky a žiadne poplatky? A nekrachovali.

    A ako sa tým asi mení porekladlo: Nesie sa ako tisíckoruna do banky!!! Aby taká sprostá tisíckorunáčka začala chodiť kanálmi...

     
  • O 28/11/07 22:30 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Musím pochváliť túto iniciatívu a s radosťou oznamujem, že 28.11.2007 cca 22:27 "google" pri vyhladávaní výrazu "nenažraná sviňa" umiestni stranku Tatrabanky už na tretie miesto.

     
  • O 28/11/07 22:57 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Re: 28/11/07 07:31: Tomas, dakujem za info. Taketo klebety vznikaju velmi rychlo. Mozno niekto z TB pustil von info proti tebe, mozno niekto z mBank alebo ich PR agentury si mysli, ze ta maju pod kontrolou, alebo len machrovali...
    emmacore

     
  • O 28/11/07 23:10 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Ad. O 27/11/07 11:32 , Aan povedal(a)...

    Toto budfe nejaký platený obahjca bánk alebo konkrítnej banky, však? Vraj nechápe komu nestačia tri výber z bankomatu a kto potrebuje 5 je podla neho nalfabet. No teda!Využívam naplno interbanking aj platenie kartou, dokonca sa hádam,aby mi ju akceptovali aj pri nižších položkách, ale pánko z banky asi nepozná pomery na Slovensku, v koľkých prípadoch sa kartou platiť vôbec nedá a inak ako výberom z bankomatu si nepomôžeš. Nepovažujem sa za analfabeta, ale 5 výberov mi zďaleka nepostačuje ani na bežný život...Ani 15-...

     
  • O 29/11/07 07:03 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    :) dobry clanok.
    tiez ma tatrabanak nas..la a uz mam zalozeny ucet aj v mBank. lenze ja tuto banku nsatavim ako hlavnu a Tatrabanku rusim. este sice musimpockat kedy zacne mBank poskytovat sluzby aj pre zivnostnikov a potom presuniem aj podnikatelsky ucet. dufam ze do mesiaca zrealizujem presun prveho uctu.

    inak Tatrabanka uvitala mBank vybornym zvysovanim cien (asi od 1.11. alebo 1.12. menili cennik) za svoje sluzby :)

     
  • O 29/11/07 08:36 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Treba proste odist a kaslat na nejaky list. Ja ked som odchadzal z Tatarbanky tiez sa ma pytali ze preco. Trt barani. Dotlacili ma k odchodu a ja im nakoniec mam pomahat v tom aby sa zlepsili a aby si z odpovedi odchadzajucich zistili co robia zle. Figu. Dotlacili ma k odchodu tak im nebudem predsa pomahat. Nech si trapia tie svoje drahoplatene hlavy a nech na dovody jednotlivych ludi pridu sami. Kvoli mne sa uz nemusia zlepsovat, kedze odchadzam.

     
  • O 29/11/07 08:56 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    K anonymu 28/11/07 21:48 , ja mam tiez ucet v CSOB a platim len 6,- alebo 26,- korun mesacne, podla toho, aky mam ku koncu mesiaca na ucte zostatok.. nic viac, nic menej... Bankomat CSOB mam po ruke tak v praci, ako aj v mieste bydliska.. tak isto platim stale kartou, co najviac a vsetky pohyby na ucte (trvale prikazy, inkasa) mam bezplatne.. v pobocke som nebol uz asi 2 roky, takze som maximalne spokojny... vsetkoriesim cez internetbanking, pekne doma, ziadne rady, ziadne dalsie poplatky... a ked uz budem mat 1000,- korun navyse, nebudem s nimi utekat hned do banky, akurat neuskutocnim dalsi vyber, ved aspon mala zaloha v penazenke byt musi,.. keby som mal 50.000,- ktore by som chcel do banky vlozit, pri nich mi uz poplatok za vklad moze byt naozaj ukradnuty...

     
  • O 29/11/07 09:29 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    K anonymu 29/11/07 08:56

    Asi si si nevšimol podstatu môjho príspevku
    1. V ČSOB bez výstrahy a tak, že o tom ani na pobočke nevedeli informovať, zariadili na môj balík zrazu nový poplatok za vklad do banky
    2. poplatok za vklad do banky považujem za absurdný, čo som rozviedol prečo
    3. čakať doma, kým sa mi nazberá 50tisícová hovotovosť ako radíš, aby to tak nebolelo, sa mi zdá tiež
    absurdné...Ale čo už, Slováci majú asi radi absurdistan a ešte majú aj toľko času, aby ho takto verejne obhajovali...

     
  • O 29/11/07 09:38 , Anonymous NAJLEPSI ODCHADZAJU OD NAS povedal(a)...

    ja mam v tatra banke styri ucty a uz ma dlshie serie. kvalita servisu sa za posledny rok zhorsila. fluktuaciua je uz neunosna, stale nove tvare pri prepazkach. zrejme uz nechcu zaplatit ani zamestanacov.

     
  • O 29/11/07 10:51 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Tiez nechapem za co rocne platim cca o 2500 korun.
    ale myslim ze je to vseobecny jav v bankach posobiacich na slovensku. Je vsak chore ak zisk je z takmer 30 percent tvoreny vynosmi z poplatkov. Cize nie vlastnou sikovnostou, ale zdieranim.

     
  • O 29/11/07 13:22 , Anonymous Lukáš Pardubský povedal(a)...

    Hehe, dobry pokus. Ista banka je uz v googli po zadani nenezrana svina druha. Asi sa klienti ostatnych nezaktivizovali kedze ine v top 10 nevidim...

     
  • O 29/11/07 14:00 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Anonym,

    ja som nenapisal, ze budem cakat, kym sa mi nazbiera 50.000,- korun a az potom s nimi pojdem do banky.. myslel som to tak, ze keby som ich zrazu mal (co je viac ako nepravdepodobne).. lebo tych 1000,- by som neusetril, ale si nechal a tym by som si setril vyber z bankomatu :) a o tych poplatkoch neviem mozno dodnes, co si napisal, kedze ja nemam co vkladat na ucet na pobocke, lebo pobockam sa zasadne vyhybam (vynimku tvoria len bankomaty umestnene na pobockach). Takze mi je to vlastne jedno... Ked sa ti to nepaci, vzdy si mozes vybrat inu banku.. ja som si vybral CSOB :) a este jeden poznatok... nepracujem v nej...

     
  • O 29/11/07 14:02 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Tieto naserkane clanky na banky uz zacinaju byt trapne. Ked mi bankove poplatky lezu na nervy, tak si na webe pozriem ponuku konkurencie, zmenim banku a nemusim o tom hulakat na webe ako to robi dnes uz pomaly kazdy.

     
  • O 29/11/07 14:56 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Tadeto vedie cesta :) www.ASDERT.COM
    Aký ma zmysel preskakovať z jednej banky do druhej pre smiešne výhody? Tu ušetrite 5 korún tam 10 Sk riešením je zorganizovať sa a vyjednávať o službách podľa naších požiadaviek.

     
  • O 29/11/07 15:36 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    anonym 28/11/07 21:48

    ked chces robit pobockove operacie, tak asi vyskusaj inu banku ... aj ked myslim, ze 12sk za vklad je este nizky poplatok a mozes byt rad, ze mas CSOB ... v inych bankach by to to stalo asi viac ...

    inak ja si obcas pozriem nove cenniky na webe, teda hlavne pozeram cast 6sk za vedenie uctu a ci su uctovne polozky a operacie mimo pobocky stale zadara ... nastastie to tak drzia uz nejake roky ...

     
  • O 29/11/07 15:40 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    tak jej treba, svini nenazranej, stale a stale zdrazuje !!!!

     
  • O 30/11/07 12:09 , Anonymous Yeti povedal(a)...

    Trosku mimo od bank, ako to ze sefredaktor nerozhoduje o tom co bude zverejnene? A musi sa niecim riadit??? Ja som si v mojem utopickej existencii myslel, ze za "noviny" je zodpovedny sefredaktor a on rozhodne co sa zverejni a co nie a zodpovie si to pred majitelmi (hajzlik Morgan za fotky "mucenia" bol vykopnuty atd...)

    Alebo toto su specifika "Karpatskeho typu"???

    K tatrabanka skoda reci, vdaka ludom co bojuju proti vyskoym poplatkom!

     
  • O 30/11/07 13:17 , Anonymous Ludoja povedal(a)...

    Tomas, ja som list poslal, mam podobne skusenosti (inak pri texte doporucujem zverejnit aj adresu kam to poslat, bnech to clovek nemusi hladat/hadat - moze to zvysit ucinnost).

    Inak uz pred par mesiacmi som si pozeral mBank poplatky na jej PL verzii a zizstil som ze aj cezhranicne poplatky vramci MBank su bez poplatkov, co ocenia ludia posobiaci v oblasti V4.

     
  • O 30/11/07 16:52 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Vsetci tu nadavate na banku, znamu ako nenažraná sviňa ale nie je to len o nej. Ta aspon nerobi taky podvodny marketing.

    Reklamne oddelenie banky, ktoru nazvem falošný pes slubuje a slubuje a zahrava sa s nami klientmi, podla mojho nazoru za hranicou etiky. 5% na ich ucte je podvod, vysmievaju sa dalsim bankam, ze oni si na taky podvod netrufli. S tym by sa malo skoncovat ...

     
  • O 1/12/07 22:21 , Anonymous igor povedal(a)...

    K banke "Falosny pes" (VUB) tiez asi tolko: tiez s ami pokusili nanutit ich ucet s vraj 5% urokom... panko pri priehradke sa mi snazil nahovorit, ake je to vyhodne.. ked som si pozrel letak a spytal som sa, ze co to je, ze 5% urok len max. zo sumy 15% tak sa tvaril, ze o tom nic nevie.. som zvedavy, kolki klienti mu na to naleteli... okrem toho mi tato kvazi banka zacala bez vysvetlenie strhavat cudny poplatok vraj EDC poplatky - poplatky za IB a to mam dva trvale prikazy a jeden prijem na ucet. Ked som sa pytal na pobocke, ze co to je, pracovnicka po pol hodine telefonovania mi povedala, ze to nevie a a by som napisal staznost.. presli skoro 2 mesiace a nic a poplatky sa mi strhavaju vytrvalo nadalej. Ked som sa bol pyta, co je s mojom staznostou, bolo mi povedane, ze este nepreslo 30 dni od podania ale ze to je chyba v systeme a ze mi to vratia.. presli uz 2 mesiace a nic.. banka mi to strhava dalej...

     
  • O 2/12/07 14:30 , Blogger Milan povedal(a)...

    hmmm... len aby ta mBank nedopadla tak, ako BMG.... a nemuseli sme vladu ziadat o odskodnenie za to, ze sme sa blbo rozhodli...

     
  • O 5/12/07 12:29 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Pripájam sa k nenažranosti Tatra Banky, ktorá takisto už stratila moju dôveru do budúcnosti. Dôveru ohľadom toho, že jedná so mnou korektne. Samozrejme, banka je tu na to aby na našich vkladoch zarábala. Ale všetko má mať svoju mieru, a banka by mala mať aj úctu k zákazníkovi na ktorom bohatne. Tatra Banka nemá ani jedno ani druhé. Mám tri účty v Tatra Banke, napriek tomu mojej firme TB ponúkla platobný terminál za vyšší poplatok než banka , u ktorej nemám nič. O neustálom zvyšovaní poplatkov ani nehovorím. Do budúcnosti uvažujem o zmene banky.

     
  • O 5/12/07 17:33 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Vazeni, dnes ako naschval mala TB asi hodinovy totalny vypadok. Zostal som visiet na pumpe s plnou nadrzou a nemal som ako zaplatit, kedze terminal odmietal karty TB. Pri pumpe bola pobocka TB - bankomat tiez nefungoval a na pobocke som sa dozvedel, ze im vypadol system. Vraj niekde daleko presekli elektricky kabel. Takze som si pol hodinu pockal. Ked som o 13 h odchadzal, bankomaty uz isli, vraj aj terminaly, ale na pobocke este bolo mrtvo. Stalo sa dnes v Bratislave na Racianskej pri McDonalde.
    emmacore

     
  • O 6/12/07 01:15 , Anonymous Daniel :) povedal(a)...

    Zdravim! Ja mam len jednu malu perlicku. Stal som sa klientom Tatrabanky..., ale nedobrovolne. Ako to? Nuz, podarilo sa mi uspiet v konkurencii a dostal som stipendium v ramci Narodneho stipendijneho programu. Jednou zo zmluvnych podmienok bolo aj to, ze si musim zalozit ucet v Tatrabanke. Marne boli moje protesty a argumentacia, ze mam ucet v inej banke a ze sa mi nepaci, ze mam platit poplatky dvom bankam, a tak som si - chtiac ci nechtiac - musel otvorit "ad hoc" ucet, ktory i tak po roku zrusim, aj v Tatrabanke. Moja jedina otazka k tomuto je nasledovna: Preco v dobe, ked si mozem vybrat lekara, v dobe, ked si mozem vybrat skolu, v dobe, ked si mozem vybrat v mnohych dalsich oblastiach, si nemozem vybrat, na aky ucet mi ma byt zasielane stipendium? Je to azda nejaka strategia ako "nahnat" banke novych klientov? Mne by totiz menej prekazalo, ak by som stratil par korun pri prevodoch medzi bankou odosielatela stipendia a mojou bankou, nez to, ked stracam peniaze vdaka poplatkom za vedenie uctu, ktory som nechcel... Daniel :)

     
  • O 7/12/07 09:40 , Anonymous Bedo povedal(a)...

    Ako uz bolo viac krat v diskusii povedane, ale citim potrebu pridat aj svoj hlas...
    Je dobre, ze pribudaju banky a ich produkty, ktore sa snazia (tvaria sa) vniest trh medzi tak trochu kartelove fungovanie banka na Slovensku. To je uplne v poriadku a ked dokaze niekto cistym a nekalym sposobom vniest do tejto situacie konkurenciu, som za vsetkymi desiatimi.
    Ale... Nic nema len svoje svetle stranky.
    Bezhlavo povazovat nejaky mBank za to prave orechove a mysliet si, ze banka, ktora takto pride o miliardy na poplatkoch, tie peniaze nebude nahanat niekde inde, je naivne. Velmi naivne.
    Ja osobne sa zatial zakladat ucet v tejto banke nechystam a radil by som aj inym byt opatrny, to je len ako dobra rada.
    K comu sa vsak priklanam este viac, je par nazorov na nie prilis primeranu retoriku autora clanku, ktoreho meno by malo byt zarukou istej kvality. Hoci tento blog je sukromny, autor ci chce alebo nechce, nie je az tak sukromna osoba, ale skor verejne cinna a znama a preto by som ocakaval menej bulvarnu retoriku. Raz, ked sa uz clovek stane medialne cinny-znamy, musi si uvedomit, ze aj jeho sukromie (sukromne nazory) sa stavaju verejnymi, ze jeho meno je isty trade-mark a mal by svoje vystupovanie tomu aspon mierne prisposobit.
    Drzim palce, nech sa v bankovom sektore pohnu lady. K inej, nevydieracskej, iniciative s obdobnym zamerom sa rad pripojim.

     
  • O 12/12/07 11:16 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    tak falusny pes www.vub.sk zase pozvysoval poplatky ... namiesto 90sk za vedenie hypouctu budem platit 99sk ... a za flexiucet budem platit 57sk namiesto 47sk ... hned by som ho zrusil keby mozem ... mam ucet v csob a s nim si vystacim a aj ten poplatok 6sk mesacne im rad dam ... zlata dobra csob ...

     
  • O 13/12/07 09:20 , Anonymous cece povedal(a)...

    Ja môžem len dodať, že do nenažranej svine (TB) som nikdy nedal peniaze a ani nedám. Sú to absolútne nekorektní podvodníci (viď. príspevok Daniela 6/12/07 01:15). Moja skúsenosť je podobná. Keď som bol na vysokej škole (STU BA) došiel príkaz rektora. Povinne si všetci študenti museli zaplatiť nové ID karty (študentov STU je niekoľko tisícov). Ale dostali sme na výber. Možnosť A, zaplatiť poplatok vyše 500,- Sk a dostať kartu. Možnosť B, neplatiť nič a založiť si účet v nenažranej sviny a ako ID bude slúžiť ich platobná karta. Všetci si reálne viete predstaviť, ktorú možnosť si vybralo 95% študentov. Ľudia, ktorí na intrákoch počítajú dvacky predsa nemajú 500,- SK na poplatok za kartu. Len škoda, že si nevedeli spočítať, koľko zaplatia nenažranej svini na poplatkoch. Ja som bol už vtedy rebel, takže som sa vys..l na celú sviňu a ani som nezaplatil vyše 500,-Sk. Nemal som ID, nemohol som síce vstupovať do knižnice a jesť v jedálni ale to ma nerozhádzalo. Školu som dokončil, síce s porušením príkazu rektora ale bez poplatku :-) P.S. Celý čas som sa smial všetkým z nenažranej svine ako na ňu nadavajú. Ja som mal vtedy vysokoškolský účet v SLSP a mal som všetko zadarmo :-) Niekedy si stačí lepšie vybrať.

     
  • O 30/3/08 13:12 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    no - čo ja viem, tak Tatra banka je naozaj nenažraná... Ale určite nie je jediná. Navyše, kedysi existovala aj eliot ako internetová banka, a tiež myslím (aj ked to neviem isto), že tiež bolo všetko zadarmo. "zadarmo" ti dnes nikto nič nedá. Navyše, naozaj mi to príde, že robíš iba jednoduchu reklamu mBanke... Myslím, že je aj dosť nápadná. Slabšie povahy - bacha...

     
  • O 4/4/08 19:48 , Anonymous nenažraná sviňa povedal(a)...

    nenazrana svina nasrala dalsieho cloveka.

    TU je dalsi nasrany klient

    Ak ste sa rozhodli ze tatrabanke dade este sancu tak si treba precitat tento clanok.

     
  • O 19/5/08 22:19 , Anonymous nenažratá sviňa povedal(a)...

    Moja nenažratá sviňa mi robí veľké problémy pri rušení účtu. Najskôr 2 x zle informovala a teraz okrem 300 Sk !!!! pokuty za zrušenie účtu chce vymáhať ďalšie mesačné poplatky za účet, ktorý stále necháva otvorený, aby si z neho mohla naďalej strhávať mesačné poplatky až sa dostal do debetu, pokuty za upomienky a vysoké úrokové sadzby. Tak sa správajú svine, keď vidia, že im žrádlo chce utiecť. Však ČSOB, ČSOB, ČSOB, ČSOB

     
  • O 24/5/08 23:37 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    presunul som z mojich uctov v TTB 400k SKK do mBank (najma kvoli jednemu projektu, ale aj tak si mozno vsimnu nieco ako trend). Este budem par mesiacov mBank sledovat ak sa mi osvedci tak uvazujem o celkovom prechode na tento ucet.

     
  • O 14/8/08 14:25 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    VUB ma zlodejske praktiky:
    Pred rokom som si otvoril vo VUB bezny ucet. Ako bonus mi dali kartu American express - 1. rok bez poplatku. Ale ked som uvazil, ze tu Amex kartu vobec nepotrebujem, tak som ju neaktivoval. Po roku mi prisiel vypis, ze im musim zaplatit poplatok 800 Sk za pouzivanie Amex karty. Pritom som ju vobec nepouzival, ani som ju nemal aktivovanu. Poplatok musim zaplatit aj napriek tomu, ze som na to podal reklamaciu. Reklamaciu mi samozrejme neuznali, lebo som s tym prisiel neskoro. Pritom som ziadne obchodne podmienky k tej karte ani nedostal. No je to ferove? Su to svine nenazrane. Preco musim platit 800 Sk za kus plastu, ktory vobec nepouzivam? Preto som sa rozhodol zrusit u nich svoj ucet, podielove fondy a vkladne knizky. S VUB nechcem mat uz nic spolocne. Je to zmluva s diablom.

     
  • O 14/11/09 04:34 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://rbxzahu.tripod.com/ проститутки москвы
    http://rbxzahu.tripod.com/map.html проститутки москвы
    http://rbxzahu.tripod.com/web-2.html проститутки питера
    http://rbxzahu.tripod.com/web-3.html проститутки дешево
    http://rbxzahu.tripod.com/web-4.html проститутки новосибирска
    http://rbxzahu.tripod.com/web-5.html фото проституток
    http://rbxzahu.tripod.com/web-6.html проститутки киев
    http://rbxzahu.tripod.com/web-7.html проститутки екатеринбурга
    http://rbxzahu.tripod.com/web-8.html проститутки петербурга
    http://rbxzahu.tripod.com/web-9.html элитные проститутки
    http://rbxzahu.tripod.com/web-10.html снять проститутку
    http://rbxzahu.tripod.com/web-11.html проститутки видео
    http://rbxzahu.tripod.com/web-12.html проститутки санкт
    http://rbxzahu.tripod.com/web-13.html проститутки санкт петербурга
    http://rbxzahu.tripod.com/web-14.html проститутки ростова

     
  • O 14/11/09 15:33 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://rbxzahu.tripod.com/ проститутки москвы
    http://rbxzahu.tripod.com/map.html проститутки москвы
    http://rbxzahu.tripod.com/web-2.html проститутки питера
    http://rbxzahu.tripod.com/web-3.html проститутки дешево
    http://rbxzahu.tripod.com/web-4.html проститутки новосибирска
    http://rbxzahu.tripod.com/web-5.html фото проституток
    http://rbxzahu.tripod.com/web-6.html проститутки киев
    http://rbxzahu.tripod.com/web-7.html проститутки екатеринбурга
    http://rbxzahu.tripod.com/web-8.html проститутки петербурга
    http://rbxzahu.tripod.com/web-9.html элитные проститутки
    http://rbxzahu.tripod.com/web-10.html снять проститутку
    http://rbxzahu.tripod.com/web-11.html проститутки видео
    http://rbxzahu.tripod.com/web-12.html проститутки санкт
    http://rbxzahu.tripod.com/web-13.html проститутки санкт петербурга
    http://rbxzahu.tripod.com/web-14.html проститутки ростова

     
  • O 14/11/09 16:56 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

  • O 14/11/09 17:30 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

  • O 14/11/09 18:41 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://rbxzahu.tripod.com/web-31.html проститутки харькова http://rbxzahu.tripod.com/web-32.html услуги проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-33.html дорогие проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-34.html проститутки трансы http://rbxzahu.tripod.com/web-35.html проститутки владивостока http://rbxzahu.tripod.com/web-36.html проститутки одессы http://rbxzahu.tripod.com/web-37.html проститутки цены http://rbxzahu.tripod.com/web-38.html проститутки краснодара http://rbxzahu.tripod.com/web-39.html проститутки донецка http://rbxzahu.tripod.com/web-40.html проститутки ростова на дону

     
  • O 14/11/09 19:14 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://rbxzahu.tripod.com/web-31.html проститутки харькова http://rbxzahu.tripod.com/web-32.html услуги проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-33.html дорогие проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-34.html проститутки трансы http://rbxzahu.tripod.com/web-35.html проститутки владивостока http://rbxzahu.tripod.com/web-36.html проститутки одессы http://rbxzahu.tripod.com/web-37.html проститутки цены http://rbxzahu.tripod.com/web-38.html проститутки краснодара http://rbxzahu.tripod.com/web-39.html проститутки донецка http://rbxzahu.tripod.com/web-40.html проститутки ростова на дону

     
  • O 14/11/09 21:01 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://rbxzahu.tripod.com/web-41.html проститутки ростов на дону http://rbxzahu.tripod.com/web-42.html проститутки ижевска http://rbxzahu.tripod.com/web-43.html проститутки алматы http://rbxzahu.tripod.com/web-44.html форум проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-45.html заказать проститутку http://rbxzahu.tripod.com/web-46.html проститутки иванова http://rbxzahu.tripod.com/web-47.html самые проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-48.html проститутки вызов http://rbxzahu.tripod.com/web-49.html проститутки новгорода http://rbxzahu.tripod.com/web-50.html где снять проститутку

     
  • O 14/11/09 21:34 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://rbxzahu.tripod.com/web-41.html проститутки ростов на дону http://rbxzahu.tripod.com/web-42.html проститутки ижевска http://rbxzahu.tripod.com/web-43.html проститутки алматы http://rbxzahu.tripod.com/web-44.html форум проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-45.html заказать проститутку http://rbxzahu.tripod.com/web-46.html проститутки иванова http://rbxzahu.tripod.com/web-47.html самые проститутки http://rbxzahu.tripod.com/web-48.html проститутки вызов http://rbxzahu.tripod.com/web-49.html проститутки новгорода http://rbxzahu.tripod.com/web-50.html где снять проститутку

     
  • O 15/11/09 14:24 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://video-aziatok.freeweb7.com/ видео азиаток порно http://video-aziatok.freeweb7.com/map.htm видео азиаток http://video-aziatok.freeweb7.com/web-2.html видео азиатка http://video-aziatok.freeweb7.com/web-20.html блондинки скачать порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-200.html оренбург знакомства http://video-aziatok.freeweb7.com/web-201.html наруто против видео http://video-aziatok.freeweb7.com/web-202.html самые красивые девушки http://video-aziatok.freeweb7.com/web-203.html бесплатная порнуха http://video-aziatok.freeweb7.com/web-204.html анджелина джоли видео порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-205.html бесплатное видео порка на свадьбе http://video-aziatok.freeweb7.com/web-206.html видео без пароля http://video-aziatok.freeweb7.com/web-207.html видео сьёмка порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-208.html видео сексуальный акт http://video-aziatok.freeweb7.com/web-209.html порно кунилингус бесплатно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-210.html фут фетиш видео

     
  • O 15/11/09 14:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://video-aziatok.freeweb7.com/ видео азиаток порно http://video-aziatok.freeweb7.com/map.htm видео азиаток http://video-aziatok.freeweb7.com/web-2.html видео азиатка http://video-aziatok.freeweb7.com/web-20.html блондинки скачать порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-200.html оренбург знакомства http://video-aziatok.freeweb7.com/web-201.html наруто против видео http://video-aziatok.freeweb7.com/web-202.html самые красивые девушки http://video-aziatok.freeweb7.com/web-203.html бесплатная порнуха http://video-aziatok.freeweb7.com/web-204.html анджелина джоли видео порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-205.html бесплатное видео порка на свадьбе http://video-aziatok.freeweb7.com/web-206.html видео без пароля http://video-aziatok.freeweb7.com/web-207.html видео сьёмка порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-208.html видео сексуальный акт http://video-aziatok.freeweb7.com/web-209.html порно кунилингус бесплатно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-210.html фут фетиш видео

     
  • O 15/11/09 16:43 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://video-aziatok.freeweb7.com/ видео азиаток порно http://video-aziatok.freeweb7.com/map.htm видео азиаток http://video-aziatok.freeweb7.com/web-2.html видео азиатка http://video-aziatok.freeweb7.com/web-20.html блондинки скачать порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-200.html оренбург знакомства http://video-aziatok.freeweb7.com/web-201.html наруто против видео http://video-aziatok.freeweb7.com/web-202.html самые красивые девушки http://video-aziatok.freeweb7.com/web-203.html бесплатная порнуха http://video-aziatok.freeweb7.com/web-204.html анджелина джоли видео порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-205.html бесплатное видео порка на свадьбе http://video-aziatok.freeweb7.com/web-206.html видео без пароля http://video-aziatok.freeweb7.com/web-207.html видео сьёмка порно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-208.html видео сексуальный акт http://video-aziatok.freeweb7.com/web-209.html порно кунилингус бесплатно http://video-aziatok.freeweb7.com/web-210.html фут фетиш видео

     
  • O 15/11/09 22:15 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://madest.fbdhost.com/
    http://madest.fbdhost.com/map.htm
    http://madest.fbdhost.com/web-2.html
    http://madest.fbdhost.com/web-20.html
    http://madest.fbdhost.com/web-200.html
    http://madest.fbdhost.com/web-201.html
    http://madest.fbdhost.com/web-202.html
    http://madest.fbdhost.com/web-203.html
    http://madest.fbdhost.com/web-204.html
    http://madest.fbdhost.com/web-205.html

     
  • O 15/11/09 22:51 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://madest.fbdhost.com/
    http://madest.fbdhost.com/map.htm
    http://madest.fbdhost.com/web-2.html
    http://madest.fbdhost.com/web-20.html
    http://madest.fbdhost.com/web-200.html
    http://madest.fbdhost.com/web-201.html
    http://madest.fbdhost.com/web-202.html
    http://madest.fbdhost.com/web-203.html
    http://madest.fbdhost.com/web-204.html
    http://madest.fbdhost.com/web-205.html

     
  • O 15/11/09 23:00 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://madest.fbdhost.com/
    http://madest.fbdhost.com/map.htm
    http://madest.fbdhost.com/web-2.html
    http://madest.fbdhost.com/web-20.html
    http://madest.fbdhost.com/web-200.html
    http://madest.fbdhost.com/web-201.html
    http://madest.fbdhost.com/web-202.html
    http://madest.fbdhost.com/web-203.html
    http://madest.fbdhost.com/web-204.html
    http://madest.fbdhost.com/web-205.html

     
  • O 16/11/09 09:58 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://free-dating.com.ua/
    http://video-loading.ru/
    http://banerblog.ru/
    http://romdomno.com/
    http://free-online.com.ua/
    http://free-online.co.ua/
    http://free-select.com/

     
  • O 16/11/09 10:32 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://free-dating.com.ua/
    http://free-dating.com.ua/map.html
    http://romdomno.com/
    http://video-loading.ru/
    http://video-loading.ru/map.html
    http://banerblog.ru/
    http://free-online.com.ua/
    http://free-online.co.ua/
    http://free-select.com/
    http://free-select.com/map.html

     
  • O 16/11/09 10:41 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://free-dating.com.ua/
    http://free-dating.com.ua/map.html
    http://romdomno.com/
    http://video-loading.ru/
    http://video-loading.ru/map.html
    http://banerblog.ru/
    http://free-online.com.ua/
    http://free-online.co.ua/
    http://free-select.com/
    http://free-select.com/map.html

     
  • O 16/11/09 12:05 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://memorini.myplus.org/
    http://memorini.myplus.org/map.html
    http://memorini.myplus.org/web-10.html
    http://memorini.myplus.org/web-100.html
    http://memorini.myplus.org/web-110.html
    http://memorini.myplus.org/web-120.html
    http://memorini.myplus.org/web-121.html
    http://memorini.myplus.org/web-122.html
    http://memorini.myplus.org/web-123.html
    http://memorini.myplus.org/web-124.html
    http://memorini.myplus.org/web-125.html

     
  • O 16/11/09 12:40 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://memorini.myplus.org/
    http://memorini.myplus.org/map.html
    http://memorini.myplus.org/web-10.html
    http://memorini.myplus.org/web-100.html
    http://memorini.myplus.org/web-110.html
    http://memorini.myplus.org/web-120.html
    http://memorini.myplus.org/web-121.html
    http://memorini.myplus.org/web-122.html
    http://memorini.myplus.org/web-123.html
    http://memorini.myplus.org/web-124.html
    http://memorini.myplus.org/web-125.html

     
  • O 16/11/09 12:50 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://memorini.myplus.org/
    http://memorini.myplus.org/map.html
    http://memorini.myplus.org/web-10.html
    http://memorini.myplus.org/web-100.html
    http://memorini.myplus.org/web-110.html
    http://memorini.myplus.org/web-120.html
    http://memorini.myplus.org/web-121.html
    http://memorini.myplus.org/web-122.html
    http://memorini.myplus.org/web-123.html
    http://memorini.myplus.org/web-124.html
    http://memorini.myplus.org/web-125.html

     
  • O 16/11/09 14:57 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://daning.iamspace.com/
    http://daning.iamspace.com/map.html
    http://daning.iamspace.com/web-10.html
    http://daning.iamspace.com/web-100.html
    http://daning.iamspace.com/web-101.html
    http://daning.iamspace.com/web-102.html
    http://daning.iamspace.com/web-103.html
    http://daning.iamspace.com/web-104.html
    http://daning.iamspace.com/web-105.html

     
  • O 16/11/09 15:33 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://daning.iamspace.com/
    http://daning.iamspace.com/map.html
    http://daning.iamspace.com/web-10.html
    http://daning.iamspace.com/web-100.html
    http://daning.iamspace.com/web-101.html
    http://daning.iamspace.com/web-102.html
    http://daning.iamspace.com/web-103.html
    http://daning.iamspace.com/web-104.html
    http://daning.iamspace.com/web-105.html

     
  • O 16/11/09 15:42 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://daning.iamspace.com/
    http://daning.iamspace.com/map.html
    http://daning.iamspace.com/web-10.html
    http://daning.iamspace.com/web-100.html
    http://daning.iamspace.com/web-101.html
    http://daning.iamspace.com/web-102.html
    http://daning.iamspace.com/web-103.html
    http://daning.iamspace.com/web-104.html
    http://daning.iamspace.com/web-105.html

     
  • O 16/11/09 17:11 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://free-dating.com.ua/
    http://free-dating.com.ua/map.html
    http://free-dating.com.ua/web-10.html
    http://free-dating.com.ua/web-100.html
    http://free-dating.com.ua/web-110.html
    http://video-loading.ru/
    http://video-loading.ru/map.html
    http://video-loading.ru/web-2.html
    http://video-loading.ru/web-20.html
    http://video-loading.ru/web-200.html
    http://free-select.com/
    http://free-select.com/map.html
    http://free-select.com/web-2.html
    http://free-select.com/web-12.html
    http://free-select.com/web-120.html

     
  • O 16/11/09 17:44 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://free-dating.com.ua/
    http://free-dating.com.ua/map.html
    http://free-dating.com.ua/web-10.html
    http://free-dating.com.ua/web-100.html
    http://free-dating.com.ua/web-110.html
    http://video-loading.ru/
    http://video-loading.ru/map.html
    http://video-loading.ru/web-2.html
    http://video-loading.ru/web-20.html
    http://video-loading.ru/web-200.html
    http://free-select.com/
    http://free-select.com/map.html
    http://free-select.com/web-2.html
    http://free-select.com/web-12.html
    http://free-select.com/web-120.html

     
  • O 16/11/09 17:53 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://free-dating.com.ua/
    http://free-dating.com.ua/map.html
    http://free-dating.com.ua/web-10.html
    http://free-dating.com.ua/web-100.html
    http://free-dating.com.ua/web-110.html
    http://video-loading.ru/
    http://video-loading.ru/map.html
    http://video-loading.ru/web-2.html
    http://video-loading.ru/web-20.html
    http://video-loading.ru/web-200.html
    http://free-select.com/
    http://free-select.com/map.html
    http://free-select.com/web-2.html
    http://free-select.com/web-12.html
    http://free-select.com/web-120.html

     
  • O 16/11/09 19:53 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://memorini.myplus.org/
    http://memorini.myplus.org/map.html
    http://madest.fbdhost.com/
    http://madest.fbdhost.com/map.html
    http://daning.iamspace.com/
    http://daning.iamspace.com/map.html
    http://video-aziatok.freeweb7.com/
    http://video-aziatok.freeweb7.com/map.html

     
  • O 16/11/09 20:33 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://memorini.myplus.org/
    http://memorini.myplus.org/map.html
    http://madest.fbdhost.com/
    http://madest.fbdhost.com/map.html
    http://daning.iamspace.com/
    http://daning.iamspace.com/map.html
    http://video-aziatok.freeweb7.com/
    http://video-aziatok.freeweb7.com/map.html

     
  • O 16/11/09 20:43 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://memorini.myplus.org/
    http://memorini.myplus.org/map.html
    http://madest.fbdhost.com/
    http://madest.fbdhost.com/map.html
    http://daning.iamspace.com/
    http://daning.iamspace.com/map.html
    http://video-aziatok.freeweb7.com/
    http://video-aziatok.freeweb7.com/map.html

     
  • O 18/11/09 21:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://wioujtj.tripod.com/
    http://wioujtj.tripod.com/map.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-2.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-20.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-120.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-121.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-122.html

     
  • O 19/11/09 07:36 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://wioujtj.tripod.com/
    http://wioujtj.tripod.com/map.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-2.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-20.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-120.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-121.html
    http://wioujtj.tripod.com/page-122.html

     
  • O 19/11/09 09:43 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Мир знакомств на сайте http://world-znakomstva.ru/ знакомства в разных странах.

     
  • O 19/11/09 10:15 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Мир знакомств на сайте http://world-znakomstva.ru/ знакомства в разных странах.

     
  • O 19/11/09 22:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://qxriaao.tripod.com/
    знакомства пары москва
    http://qxriaao.tripod.com/page-20
    ищу фиктивную жену
    http://qxriaao.tripod.com/page-121
    познакомиться с активной лесби
    http://qxriaao.tripod.com/page-222
    знакомства для брака в сочи
    http://qxriaao.tripod.com/page-123
    знакомство столстушкой
    http://qxriaao.tripod.com/page-224
    познакомиться с сексуальным мужчиной
    http://qxriaao.tripod.com/page-125
    знакомства в казани порно
    http://qxriaao.tripod.com/page-235
    мензелинск знакомства
    http://world-znakomstva.ru/map.html
    знакомства на одну ночь
    http://qxriaao.tripod.com/map.html

     
  • O 22/11/09 12:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

  • O 22/1/10 10:35 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

  • O 9/2/10 01:04 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Look into Our Indelicate Prices at www.Pharmashack.com, The Unequalled [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Dispensary [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Espy Pre-eminent Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Strive with a jibe on a Stupendous Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] On account of Your Nutriment ! We Be disturbed away Maker imprint [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

     
  • O 12/2/10 03:00 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Choreograph the merciless with two backs casinos? vouch to scrape this unformed [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] influence and spurious online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
    you can also from our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] straightforward at http://freecasinogames2010.webs.com and best bib of during the positively of with chief folding spondulix !
    another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] purlieus is www.ttittancasino.com , as opposed to of german gamblers, clock on to manumitted online casino bonus.

     
  • O 28/2/10 16:54 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    haverhill singles [url=http://loveepicentre.com/]high school singles[/url] dating hungaria http://loveepicentre.com/ dating for big people

     
  • O 26/3/10 07:43 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    gryphon and tea and room [url=http://usadrugstoretoday.com/products/relafen.htm]relafen[/url] no smoking in public areas http://usadrugstoretoday.com/products/hangover-helper.htm bipolar disorder medical marijuana http://usadrugstoretoday.com/products/aciclovir.htm
    walk in medical clinics nyc [url=http://usadrugstoretoday.com/products/emsam.htm]emsam[/url] should we use a condom if im on the pill [url=http://usadrugstoretoday.com/products/erythromycin.htm]most recent death tolls from heart attacks[/url]

     
  • O 28/3/10 18:48 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    xbox 360 hitman blood money where to find all weapons [url=http://usadrugstoretoday.com/products/viagra-super-active-plus.htm]viagra super active plus[/url] will oragel produce a positive cocaine drug test http://usadrugstoretoday.com/products/ayurslim.htm alpabett blood dripping font http://usadrugstoretoday.com/products/serevent.htm
    causes of heart block [url=http://usadrugstoretoday.com/products/claritin.htm]claritin[/url] awakened heart school in albany ny [url=http://usadrugstoretoday.com/#first]provigal for depression[/url]

     
  • O 4/4/10 14:05 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    http://www.0dayexploits.com/phpbb/viewtopic.php?f=2&t=292417 http://strangerdaysradio.com/smf/index.php?topic=240270.new#new http://www.jejuoasis.net/cgi///main.cgi?board=board&command=guest_email&textnum=1215434420 http://www.suanrath.com/webboard/index.php?topic=61740.new#new
    http://clan-rage.org/forums/viewtopic.php?f=2&t=78730 http://www.teammilestone.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=47867 http://www.jocuri4u.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=39253 http://www.tier1forums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=123459
    http://www.the49thparallel.com/forums/viewtopic.php?f=5&t=29954 http://felonfiercely.com/smf/index.php?topic=39581.new#new http://www.prog-net.de/phpBB3/viewtopic.php?f=18&t=18982

     
  • O 24/4/10 09:01 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    mercedes benz of indianapolis http://autoexpress.in/nissan/japanese/nissan/web/site how to make windows 98 auto logon
    [url=http://autoexpress.in/mercury/air/bag/removel/mercury/cougar]grand theft auto 4 playstaion 3[/url] mercedes s [url=http://autoexpress.in/radiator/decorative/mdf/radiator/grilles]decorative mdf radiator grilles[/url]
    used mercedes diesel nc http://autoexpress.in/peugeot
    [url=http://autoexpress.in/motors/focus/replacement/motors]auto financing infomercials[/url] virginia automobile repossessions [url=http://autoexpress.in/buick/distributor/buick]distributor buick[/url]
    automobile co2 emission factors http://autoexpress.in/buick/key/cylinder/removal/buick
    [url=http://autoexpress.in/royce/rolls/royce/steps/am/1/back/canada/consulting/eastern/fly/gmt/05]leon virgen de mercedes nicaragua[/url] palmdale auto dealers [url=http://autoexpress.in/mercury/mercury/mariner/hybrid/cost]mercury mariner hybrid cost[/url]

     
  • O 1/5/10 12:51 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    chanel hanbags http://topcitystyle.com/lanvin-shoes-brand118.html coach margaret shoes [url=http://topcitystyle.com/light-blue-casual-color58.html]martha franks retirement home in laurens sc[/url] spary paint my shoes
    http://topcitystyle.com/delmaro-casual-brand45.html lauren pope penthouse [url=http://topcitystyle.com/ecru-color84.html]firefighter clothes[/url]

     
  • O 3/5/10 00:05 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    CHINA CHOW NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LORINDA3.aspx]CHINA CHOW NUDE[/url]
    CHINA CHOW NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LORINDA3.aspx ] CHINA CHOW NUDE [/url]
    MICHELLE HUNZIKER NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LORINDA3.aspx]MICHELLE HUNZIKER NUDE[/url]
    MICHELLE HUNZIKER NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LORINDA3.aspx ] MICHELLE HUNZIKER NUDE [/url]
    KATHLEEN ROBERTSON NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LORNA3.aspx]KATHLEEN ROBERTSON NUDE[/url]
    KATHLEEN ROBERTSON NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LORNA3.aspx ] KATHLEEN ROBERTSON NUDE [/url]
    LACEY CHABERT NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LORRETTA3.aspx]LACEY CHABERT NUDE[/url]
    LACEY CHABERT NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LORRETTA3.aspx ] LACEY CHABERT NUDE [/url]
    JOSIE MARAN NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LORRIANE2.aspx]JOSIE MARAN NUDE[/url]
    JOSIE MARAN NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LORRIANE2.aspx ] JOSIE MARAN NUDE [/url]

     
  • O 3/5/10 03:46 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    LYDIA HEARST NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LORRIN1.aspx]LYDIA HEARST NUDE[/url]
    LYDIA HEARST NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LORRIN1.aspx ] LYDIA HEARST NUDE [/url]
    ALANIS MORISSETTE NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LOUANN1.aspx]ALANIS MORISSETTE NUDE[/url]
    ALANIS MORISSETTE NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LOUANN1.aspx ] ALANIS MORISSETTE NUDE [/url]
    NEVE CAMPBELL NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LOUELLA2.aspx]NEVE CAMPBELL NUDE[/url]
    NEVE CAMPBELL NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LOUELLA2.aspx ] NEVE CAMPBELL NUDE [/url]
    PATSY KENSIT NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LOUIE7.aspx]PATSY KENSIT NUDE[/url]
    PATSY KENSIT NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LOUIE7.aspx ] PATSY KENSIT NUDE [/url]
    ROSE BYRNE NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LOUISE3.aspx]ROSE BYRNE NUDE[/url]
    ROSE BYRNE NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LOUISE3.aspx ] ROSE BYRNE NUDE [/url]

     
  • O 3/5/10 11:09 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    AMBER TAMBLYN NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LIBBIE5.aspx]AMBER TAMBLYN NUDE[/url]
    AMBER TAMBLYN NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LIBBIE5.aspx ] AMBER TAMBLYN NUDE [/url]
    AGYNESS DEYN NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LIBERTY4.aspx]AGYNESS DEYN NUDE[/url]
    AGYNESS DEYN NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LIBERTY4.aspx ] AGYNESS DEYN NUDE [/url]
    KRISTIN KREUK NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LIBRADA7.aspx]KRISTIN KREUK NUDE[/url]
    KRISTIN KREUK NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LIBRADA7.aspx ] KRISTIN KREUK NUDE [/url]
    AMY POEHLER NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LIESELOTTE3.aspx]AMY POEHLER NUDE[/url]
    AMY POEHLER NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LIESELOTTE3.aspx ] AMY POEHLER NUDE [/url]
    LEELEE SOBIESKI NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LILLIA8.aspx]LEELEE SOBIESKI NUDE[/url]
    LEELEE SOBIESKI NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LILLIA8.aspx ] LEELEE SOBIESKI NUDE [/url]

     
  • O 3/5/10 14:52 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    JERI RYAN NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LILLIAN5.aspx]JERI RYAN NUDE[/url]
    JERI RYAN NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LILLIAN5.aspx ] JERI RYAN NUDE [/url]
    ELSA PATAKY NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LILLIANA4.aspx]ELSA PATAKY NUDE[/url]
    ELSA PATAKY NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LILLIANA4.aspx ] ELSA PATAKY NUDE [/url]
    SHAUNA SAND NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LILLIE6.aspx]SHAUNA SAND NUDE[/url]
    SHAUNA SAND NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LILLIE6.aspx ] SHAUNA SAND NUDE [/url]
    BILLIE PIPER NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LINETTE4.aspx]BILLIE PIPER NUDE[/url]
    BILLIE PIPER NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LINETTE4.aspx ] BILLIE PIPER NUDE [/url]
    KIM CATTRALL NUDE
    [url=http://my.curse.com/members/LINNEA6.aspx]KIM CATTRALL NUDE[/url]
    KIM CATTRALL NUDE
    [url= http://my.curse.com/members/LINNEA6.aspx ] KIM CATTRALL NUDE [/url]

     

Zverejnenie komentára

<< Domov