perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

04 apríl 2008

Prekvapenie! SBSkár v električke sa k trestnému činu nepriznal

Dnes vyšiel v SME krátky článok o incidente a zároveň som dostal od JUDr. Milana Lazorišáka z DPB informáciu o prešetrení prípadu.Citujem najdôležitejšiu časť:

Ako sme vyrozumeli z Vášho blogu zo dňa 1.4.2008, ani Vy ste nenamietali na postup revízorov DPB,a.s. ale na konanie doprovodu revízorov DPB,a.s., t.j. na pracovníka SBS. Keďže predmetný pracovník SBS s č. S 0360 nie je zamestnancom DPB,a.s. ale zamestnancom B.O.B. Security, spol. s r.o., Gessayova 3, Bratislava, o stanovisko a vyjadrenie v predmetnej veci sme požiadali konateľa tejto spoločnosti p. JUDr. Daniela Černušku.
Vo svojom písomnom vyjadrení a stanovisku B.O.B. Security konštatuje, že postup ich zamestnanca (strážnika č. S 0360) v predmetnej veci, t.j. aj voči „občanovi s mobilným telefónom“, bol v súlade so zákonom č. 475/2005 Z.z. o prevádzkovaní súkromných bezpečnostných služieb v znení neskorších zmien a doplnkov.
Vážený pán Bella,
DPB,a.s. má s fy B.O.B. Security uzavretú zmluvu o poskytovaní ochranných bezpečnostných služieb, predmetom ktorej je ochrana revízorov vo vozidlách MHD Bratislava pri výkone kontroly tarifného vybavenia cestujúcich a mimo týchto vozidiel, pokiaľ príde k ich
napadnutiu v súvislosti s výkonom funkcie revízora počas pracovnej doby.
Vami opísaný incident týkajúci sa Vášho mobilného telefónu, je preto v plnej kompetencii riešenia B.O.B. Security, resp. orgánov činných v trestnom konaní.
Vzhľadom k vyššie uvedenému DPB,a.s. môže a bude vo veci konať na základe právoplatného rozhodnutia príslušných orgánov.


Takže to zhrniem. Existuje podozrenie, že niekto, koho platíte, hrubo porušil svoje služobné povinnosti a zrejme aj zákon. Tak sa ho spýtate: prosím Ťa, neporušil si Ty náhodu zákon? Lebo ak by áno, tak Ťa začne polícia stíhať a už nikdy v živote nemôžeš pracovať v SBS! Ale povedz pravdu!
A dotyčný povie: Nie, vážne, zákon som neporušil, čestné slovo.
A zamestnávateľ: To sme si vydýchli, tak je všetko v poriadku, pokračuj v dobrej práci!

Pánovi Lazorišákovi som odpísal:

Zelam dobry den,
dakujem Vam za odpoved, z Vasho e-mailu vsak nevyplyva, ci ste aj nejaky pokus o overenie, ktora z verzii incidentu zodpoveda skutocnosti (nepredpokladam, ze by ste ocakavali, ze sa pracovnik SBS sam dobrovolne prizna, ze porusil zakon, co by automaticky znamenalo aj jeho prepustenie zo sluzieb SBS).
Prosim Vas preto este o tieto informacie:
- aka je verzia incidentu podla pracovnika SBS - popiera, ze mi vytrhol z ruk mobilny telefon?
- ake je stanovisko revizora, potvrdil alebo vyvratil, ze doslo k nasilnemu utoku na moju osobu a vytrhnutiu mobilneho telefonu?
- poziadali ste o vysvetlenie aj niekoho z dalsich svedkov, napriklad pasaziera, ktory cestoval bez listka a jeho osobne udaje mate k dispozicii?
---
Ak dostanem odpoveď, budem informovať.

9 komentárov:

  • O 4/4/08 17:18 , Anonymous dusoft povedal(a)...

    no, klasicke, co sme mohli cakat. nebodaj, zeby to bola spolocnost orientovana na zakaznika :-))) dobry vtip :-)

    zachar, kadnar a zahradnik vedia zaujat poziciu mrtveho chrobaka, to im vzdy islo. a zial za tolerancie durkovskeho a spol. im to stale prechadza.

     
  • O 5/4/08 23:20 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Podla mna odpisali normalne. SBSkar nieje zamestnanec DPMB a preto mu nic nemozu. Obratit sa treba na samotnu SBS a pripad ohlasit na policii. A dozadovat sa vysledku setrenia.

     
  • O 9/4/08 11:08 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Podla mna to naaopak treba riesit s DPB, pretoze v elektricke bol SBSkar pracovne, na objednavku DPB. To, ze ho zamestnava ina firma, nie je z pohladu cestujuceho dolezite.

     
  • O 9/4/08 15:46 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Som zhnusena...toto mesto odradza akychkolvek ludi mestskou dopravou. nechutne spinave autobusy, plesnivejsie trolejbusy a este horsi revizori, ktori poluju na ciernych pasazierov, aby mali splnenu kvotu na den, tyzden ci mesiac. samozrejme cest vynimkam, ale hanbil by som sa pracovat pre taku spolocnost s takymito sluzbami, len v stredoveku by boli blazeni. je to smutne... vsetci dobre vieme, ze mat blizko byvanie a pracu, chodime pesi. alebo ak by mesto upravilo cesty aj pre cyklistov, by sme zili ako v rozpravke. len toho sa nedoziju ani moje nenarodene deti, pretoze je dolezite postavit nakupne centra, v ktorych ludia otrocia a nikto nenakupuje. a samozrejme luxusne byty pre zbohatlikov a cudzincov, ktori budu mat lietajuce auta:))

     
  • O 12/4/08 23:45 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    no treba pozriet do ORSR a bude vam jasne skym mate tu cest...hlavne uplny vypis...

     
  • O 30/4/08 08:54 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    mam uplne rovnake skusenosti
    Aj s DPB aj s kokotom Liiizorysavym debilom z DPB - ako prostest som si kupil auto a mam na salame DPB.

    Incident sa stal 3 roky dozadu a vtedy ma napadol revizor... Samozrejme ze sa nic neudialo, klamali ako najatiii a ja som si nevedel zabezpecit svedkov...

     
  • O 30/4/08 11:00 , Anonymous MSG povedal(a)...

    Kedysi dávno, pred skoro desiatimi rokmi som mal aj ja incident s revízorom, začalo to tak, že po nastúpení pri ŽST Vinohrady som zbadal kolegyňu a pozdravil. V tom začala električka zatvárať dvere a ja som si chcel cvaknúť lístok v označovači vzdialenom odo mňa ani nie krok, ale zo sedadla na opačnej strane dverí, ako je označovač teatrálne vyskočil chlapík s rozpaženými rukami, že si už nemôžem cviknúť, aj napriek tomu, že električka sa ešte nestihla pohnúť zo zastávky. Ja som sa pokojným krokom krokom vybral od stredných dverí k predným, že si cviknem tam a chlapík začal šprintiť za mnou, že to teda nie, bude pokuta! Konečne vylosoval svoj odznak a pripojila sa k nemu kolegyňa, čo medzitým kontrolovala vo vozni vzadu a chcel ma začať riešiť. Ja som mu povedal, že mu nič nedám a doklady už tobôž nie, pridala sa ešte kolegyňa mohutnej postavy ako svedkyňa, že to neurobil kóšer a takto sme sa handrkovali až po SOU Polygrafické, kde kolegyňa vystupovala a chcel som aj ja, čo zas nechcel dovoliť revízor. Ten chcel od vodiča, aby zablokoval dvere, ale aj ten sa mu vysmial, že ostatných cestujúcich nemôže zdržiavať a moja kolegyňa vyhlásila, že chce vystúpiť zrovna tými dverami, kde sa ma pokúšali blokovať. Stlačila tlačidlo na otvorenie dverí a vystupovala cez revízorov, ktorý dokopy možno mali jej hmotnosť. Medzitým už revízorovi dávali aj ostatní cestujúci, ktorí to videli a jeden chlapík dokonca zastavil auto pri krajnici, že čo sa deje a či treba pomôcť. Ja som sa cez otvorené dvere vytiahol von, revízor rachitickej postavičky sa ma pokúšal zadržať vo vozni, čo mu ale vôbec nešlo :-) To už sa začínal tvoriť dav s evidentne lynčovacou náladou a tak revízor radšej z električky ani nos nevystrčil, inak neviem, či by nakoniec s policajtmi aj záchranka nemusela prísť... Jeho kolegyňa sa ho pokúšala aj brániť rovnako priblblými argumentmi, čo používal aj on, evidentne si o sebe veľa mysleli, až kým nezistili, že padla kosa na kameň - občas rozmýšľam nad tým, že som ho mal vytiahnuť a privolať policajtov, ukázať roztrhnuté tričko a zažalovať ho, kým nebude čierny, ale ten spor by asi zas išiel z našich daní, sral ho pes debila!

     
  • O 27/2/10 22:38 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Hi, as you can see this is my first post here.
    I will be glad to receive any help at the start.
    Thanks in advance and good luck! :)

     
  • O 16/3/10 19:58 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

     

Zverejnenie komentára

<< Domov