perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

01 apríl 2008

Ochrankár dopravného podniku mi vytrhol telefón a zmazal záznam dokazujúci jeho útok na pasažiera

Vážený pán generálny riaditeľ,

žiadam Vás o prešetrenie incidentu, ku ktorému došlo 1. apríla 2008 a pri ktorom som bol zamestnancom pracujúcim pre Dopravný podnik Bratislava v električke fyzicky napadnutý, takisto ako jeden ďalší pasažier.

V utorok 1. apríla 2008 som o cca 10.07 h nastúpil na zastávke Hečkova do električky č. 5 smerom z Rače do centra. O niekoľko zastávok ďalej začala kontrola cestovných lístkov, ukázal som svoj platný lístok a všetko prebiehalo v bez problémov. Sedel som na konci prvého vagóna a vedľa mňa stál pasažier, ktorý platný lístok nemal - pri kontrole naňho prišiel rad ako na posledného, električka už takmer zastavovala, keď sa on začal stavať k dverám s tým, že vystupuje.

Revízor DPB rýchlo sám prikročil k dverám a postavil sa medzi ne a čierneho pasažiera. Bolo vidno, že si dáva veľký pozor, aby sa cestujúceho nedotýkal a nechytal ho rukami, ale zároveň mu čo najdlhšie zabránil vystúpiť, kým na miesto prídu jeho ďalší kolegovia.
V tomto momente som začal celý incident nakrúcať na mobilný telefón.

Krátko na to z vagónu pribehol revízorovi na pomoc ďalší muž, ktorý na cestujúceho okamžite fyzicky zaútočil, odsotil ho naspäť do vagóna, pritlačil na zadné sklo a vytrhol mu z rúk mobilný telefón. Keď sa mladík snažil ohradiť, revízor kričal "má na to právo, je to moja ochranka" na obranu útočníka. Otvorili sa dvere nastúpil ďalší revízor, takže mladík už nemal šancu na únik.

Znova som chcel urobiť fotografiu incidentu a tak sa pozornosť obrátila na mňa - pracovník SBS na mňa začal kričať, aby som ho netočil, ja som sa ohradil, že sme na verejne prístupnom mieste a mám podľa zákona právo robiť na ňom akýkoľvek záznam, najmä ak došlo k fyzickému konfliktu a záznam zjavne môže neskôr dokázať, či nedošlok porušeniu zákona, či už zo strany revízorov alebo čierneho pasažiera.

V tej chvíli ku mne pracovník SBS priskočil, vytrhol mi mobilný telefón z rúk a odstúpil pár krokov mimo môj dosah, otočený chrbtom ku mne, aby som sa k vlastnému telefónu nemohol dostať.
Chcel som sa vyhnúť fyzickej konfrontácií a tak som zostal sedieť a zakričal som na pasažierov predo mnou (niektorí z nich už vtedy hlasno protestovali proti agresívnemu správaniu sa pracovníka SBS), aby volali políciu, pretože ma neznámy muž okradol o mobilný telefón.
Dvaja revízori DPB v tomto momente už takisto kričali na ochrankára, aby mi telefón vrátil, keďže neprimeranosť jeho zásahu bola už aj im zjavná - mal som platný lístok, sedel som na mieste, na nikoho som neútočil a nijako som sa celej konfrontácie nezúčastnil.
(ak sa pracovník SBS domnieval, že som záznamom porušil zákon, mohol pre zdokumentovanie údajného priestupku privolať policajnú hliadku, k čomu som ho sám vyzýval - sám som to nemohol urobiť, keďže môj mobilný telefón držal v ruke on).

Pracovník SBS mi nakoniec telefón vrátil, na čo som zistil, že sa mu podarilo zmazať z neho videozáznam celého incidentu. Domnievam sa, že už agresivita, s akou na mňa zaútočil s cieľom získať môj telefón a zmazať záznam, naznačuje, že si bol sám vedomý, že pri fyzickom útoku na čierneho pasažiera porušil zákon a videozáznam by mohol byť usvedčujúcim dôkazom.

Revízori sa v tomto momente už snažili incident ukončiť, všetci rýchlo vystúpili, ja som ich nasledoval na nástupište a žiadal som ich, aby sa identifikovali. Pracovník SBS mi ukázal kúsok visačky, na ktorej bolo vidno len nápis SBS, odmietol sa akokoľvek inak identifikovať menom alebo číslom.

Musím vyzdvihnúť profesionalitu revízora č. 17 (ak uviedol pravé číslo), ktorý sa po celý čas správal korektne, ako jediný sa neodmietol predstaviť a vymenili sme si telefónne čísla.

Z jeho slov však bolo zjavné, že revízori sa nijako nechcú miešať do fyzických konfliktov s cestujúcimi a práve preto ich sprevádza pracovník SBS, ktorý naopak sám konflikty vyvoláva a neváha sám hrubo fyzicky útočiť na pasažierov aj v prípade, ak cestujú s platným lístkom a sami nijako neohrozujú revízorov ani sami nezačínajú konflikt.

Ako zákazníka Vašej spoločnosti ma nijako neupokojuje predstava, že ma budú vo Vašich dopravných prostriedkoch bezdôvodne fyzicky ohrozovať nie priamo Vaši zamestnanci, ale len zamestnanci SBS, ktorú ste si najali.

Žiadam vás preto o prešetrenie tohoto incidentu a informáciu, aký postih bude z Vašej strany vyvodený voči agresívnemu pracovníkovi SBS, prípadne voči jeho zamestnávateľovi, ak ho nezamestnáva priamo DPB.

Zároveň si Vás dovoľujem informovať, že na svojej webovej stránke zverejňujem fotografiu a videozáznam pracovníka SBS, keďže jeden z dvoch videozáznamov nestihol sám zničiť.
Považujem totiž tohoto muža, ktorý vyvoláva v MHD konflikty, agresívne fyzicky útočí na nezúčastnených pasažierov, za nebezpečného pre okolie a myslím, že je aj vo Vašom záujem, aby ho cestujúci MHD poznali a vedeli sa mu vyhnúť. Identitu Vašich revízorov, ktorých záznam som tiež zhotovil, nezverejňujem, keďže nie je mojim cieľom sťažiť ich prácu, ale len poukázať na neakceptovateľné správanie ich "ochranky".

Agresívny pracovník SBS, ktorý kradne mobilné telefóny:

(kliknite pre väčšiu foto. Vpravo rozmazaný čierny pasažier, ktorého SBSkár svojim telom blokuje v rohu električky)

Video - SBSskár úplne prvý na zázname, vpravo. Vľavo vedľa neho čierny pasažier, úplne vľavo dvaja revízori.

video

Súvisiace: Ako dopravný podnik ničí image mesta

Doplnené 2.4.2008: Ozval sa mi osobne generálny riaditeľ DPB Robert Kadnár a informoval ma, že odbor vnútornej kontroly už celú záležitosť preveruje. Vzápätí ma kontaktovala aj pracovníčka tohoto odboru, ktorej som upresnil niekoľko detailov o udalosti. Podľa jej slov by malo byť vyšetrovanie prípadu uzavreté vo štvrtok alebo v piatok, keď dostanem viac informácií, doplním ich na túto stránku.

Doplnené 5.4. 2008: Dopravný podnik mi zaslal odpoveď, podľa ktorej ochrankár uviedol, že udalosť sa nestala tak, ako ju popisujem (neuvádza sa, ako sa podľa neho stala) a preto DPB považuje celú záležitosť za vybavenú - podrobnejšie tu.

42 komentárov:

  • O 1/4/08 19:55 , Anonymous aneta povedal(a)...

    dufam že je tp 1 aprilovy žart

     
  • O 1/4/08 20:03 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    tak taký dlhý by sa mi naozaj nechcelo vymýšľať :)

     
  • O 1/4/08 21:41 , Blogger rony povedal(a)...

    to, ze to nie je na staznosti.sme.sk by bol konflikt zaujmov? :-)

     
  • O 1/4/08 22:17 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    ak si mal video ulozene na karte, da sa to obnovit ;)

     
  • O 1/4/08 22:25 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    perohryz, mas aj moje sympatie, no dotiahni to do konca,podaj trestne cez prokuraturu nie policiu aby to vysetrovatel nezalozil,ved islo o lupez mobilu,minimalne natlak... Mozno by uz niekto mal zazalovat DPMB,su zodpovedni za kreatury co si najimaju,nech hovorca zahradnik vysvetluje...

     
  • O 1/4/08 22:32 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    A to nevies, ze zmazane nie je zmazane? Vsak zbehni do IT oddelenia, tam ti to za dve sekundy obnovia.

     
  • O 1/4/08 22:33 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    nezavidim.....ja mam casto problemi so sedlackymi vodicmi vecernych busov co ti ako najvecsi sefovia po dobehnuti najprv privru stehno porom este raz privru nohu, porom otvoria,nastupim ,prilozil ztp cipovu kartu(co ani nemusim pokial ma nekontroluku a nebol som vyvany) potom ma zavola do predu, este ra z vraj nech prilozim,tam mal posrany ten dotykovy diplej ,a este prudi.......aaaaaaaaaa--..... ked som ten vecer vysstupil...tak som rozmyslal ze si h pockam ked pojde naspat a rozbijem mu tehlou okno.....

     
  • O 1/4/08 22:34 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    video nebolo na karte, ale v internej pamäti, čiže to nebude úplne easy, aj keď určite nie nemožné, s tým ale nech sa už trápi niekto iný.

     
  • O 1/4/08 22:39 , Blogger Milan povedal(a)...

    evidentne si dotycny magor, pardon , SBSkar kompenzoval komplex malej ciciny a naozaj taky tam nema co hladat.

     
  • O 1/4/08 22:57 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Po precitani clanku sa domnievam, ze urcite by si tento svoj list dorucit aj na policiu a prokuraturu, nakolko to uz prekracuje vsetky hranice unosnosti a dotycny by sa mal za svoje spravanie zodpovedat. Ak je to totiz naozaj "profesionalny" pracovnik SBS, musi vediet co moze a co nesmie (skusky z odbornej sposobilosti), vdaka comu to moze byt povazovane ako umyselne a vedome.
    Zaverom by som ta rad poprosil, aby si vysledok (pripadne priebezne vysledky) tohto incidentu zverejnil, nech vieme ako sa k tomu organy cinne v tresnom konani (ak sa rozhodnes ich poziadat o presetrenie) alebo aspon dopravny podnik postavi.
    Drzim palce.

     
  • O 1/4/08 23:56 , Blogger dusoft povedal(a)...

    no, vyborne. po drzych okradaniach turistov tu mame priamo utok a lupez. cisto na trestne oznamenie, zrealizuj to prosim, aj v mene nas ostatnych, co denne cestujeme mhd. a nezabudni monitorovat a blogovat o vyvoji.

    tu totiz ide o kontinualny problem, o ktorom vedia a nic s nim nerobia:
    1) zahradnik
    2) durkovsky+vajda

     
  • O 2/4/08 01:08 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Inak, skoro všetci bratislavskí revízori sú bagáž...

     
  • O 2/4/08 06:43 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Toho SBSkara som uz raz videl v nocaku vtedy bol iba vulgarny, ale bolo vidno, ze nie je sposobili pracovat ako ochrankar!!

     
  • O 2/4/08 07:45 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    A s tým, nemáš problém, že natáčaš cudzích ľudí bez ich súhlasu?
    Ja som rád, keď revízori chytia čierneho pasažiera, pretože čím viac by ich bolo, tým viac by som musel platiť v rámci svojho lístka ako spoluúčasť na ich cestovanie, a teda tým drahší by som lístok na cestovanie MHD mal.

     
  • O 2/4/08 07:55 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    Neexistuje nič také ako nutný súhlas človeka s tým, že ho budeš natáčať v takomto prípade, inak by asi ťažko mohlo vôbec existovať televízne spravodajstvo. Ústava garantuje právo zhromažďovať informácie a musí byť naozaj dobrý dôvod, aby sudca uznal, že v konkrétnom prípade malo byť dané moje právo obmedzené - muselo by to byť len vtedy, ak by na druhej strane stálo iné dôležitejšie právo, napríklad právo človeka na súkromie. Ale v tomto prípade bol verejný záujem jasne na mojej strane, natáčal som človeka plateného z verejných zdrojov pri výkone jeho práce, navyše existovalo dôvodné podozrenie že dochádza k trestnému činu, záznam bol úplne jasne vo verejnom záujme a európske súdy konzistentne rozhodujú, že v takomto prípade mám samozrejme právo nielen na záznam, ale aj na zverejnenie záznamu. Ak si pán SBSkár myslí opak, môže to sám podať na prokuratúru :)

    Proti chytaniu čiernych pasažierov nemám nič, ale mlátiť ich hádam nemusia, nie sme v stredoveku.

     
  • O 2/4/08 08:13 , Anonymous Aan povedal(a)...

    na verejnom priestranstve si moze natacat koho chce, ak o tom dotycny vie nepotrebuje ani jeho suhlas, ma moznost zakryt si tvar, pokial viem nikde v prepravnom poriadku nie je uvedeny zakaz pouzivania mobilov, rovnako ani pri nastupe do vozidla

    je to urcite na trestne oznamenie ci uz za tu lupez alebo pravdepodobne aj za obmedzovanie osobnej slobody

    k tomu poslednemu anonymnemu tlkovi (je inak pozoruhodne ake tazke je vyplnit meno/nick pre vacsinu ludi), ak som ta spravne pochopil v zavislosti od poctu chytenych ciernych pasazierov mame lepsie vozidla, mame nizsie cestovne? lebo sorry, ked je ich pocet pomerne konstantny, tak vozidla su stale horsie a cestovne stale vyssie, takze evidentne ma ich chytanie nulovy vplyv na kvalitu poskytovanych sluzieb ci cenu

     
  • O 2/4/08 08:42 , Anonymous pika povedal(a)...

    Videli ste uz inteligentneho SBSkara? Staci ked idete na akukolvek akciu a len vynimocne sa nestretnete s ich vyslovnou hlupostou.....

    Je priam skvele, ze DPB si na mlatenie zakaznikov plati dakoho ineho... Som velmi zvedavy na reakciu DPB...

     
  • O 2/4/08 08:43 , Blogger Lev bez hrivy povedal(a)...

    Laskavo by som poprosil pana, ktory oznacil "skoro vsetkych bratislavskych revizorov" za "bagaz", aby vazil slova. V Perohryzovom prispevku je 50 % revizorov ok a v reale je situacia podobna, aspon podla mojich skusenosti. "Skoro vsetci" totiz znamena ovela viac ako 50%, matematik tak napr. oznacuje mnozinu, ktorej doplnok ma mieru nula, cez skoro nic, ak to panovi nieco hovori.

     
  • O 2/4/08 08:50 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    to je aky pech, stretnu pri incidente v buse/elektricke prave Tomasa Bellu heh ... ale dobre tomu SBSkarovi tak, dufam ze si to pekne vyzere.

     
  • O 2/4/08 09:24 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Velmi dobra reportaz! Som zvedavy ako to bude pokracovat.
    Tiez sa pripajam k nazoru, ze by si to mohol dat aj na staznosti.sme, ale taktiez viem, ze media su na Zahradnikovej strane a veci pre neho neprijemne neradi uverejnuju...

     
  • O 2/4/08 09:27 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    No toho sa až tak nebojím, že by sa sme.sk v tomto prípade nepostavilo na moju stranu :)

     
  • O 2/4/08 09:52 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    a co akoze chcete? aby revizori kontrolovali platiacich a neplatiacich nechali odist? Bud nastupujem do mhd ako slusny clovek a mam listok, alebo som parazit a potrebujem sa prizivovat na ostatnych... taketo veci neriesim

     
  • O 2/4/08 09:58 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    "chceme" aby sa revizori a hlavne SBSkari spravali k pasazeriom, s listkom ci bez listka, normalne a nechovali sa ako agresivne hovada.

     
  • O 2/4/08 09:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Uz aj mna napadlo, ze nielen sa stazovat na postup revizorov, ale ich priamo natacat, ved asi 50% pasazierov ma mobil, de sa da natocit minimalne zvuk ak nie video s celkom dobrym rozlisenim. Ale to ma nenapadlo, ze by ma za to napadla ochranka
    Atreides

     
  • O 2/4/08 10:11 , Blogger Amadeus povedal(a)...

    Nemal si to publikovat 1. aprila, slovensky narod si bude mysliet, ze je to zart.

     
  • O 2/4/08 10:22 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Drviva vacsina revizorov co som zazil, bola slusna "Dobry den kontrola cestovnych listkov", "prosim" a povedali "dakujem" po kazdom jednom skontrolovanom listku. Je pravdou ze su z tych mohutnejsich, ale to je tu v BA vyslovene nutne.

    Na druhu stranu nevidim dovod preco by sa mali spravat aj k cloveku bez listka ako k zlocincovi. Si tak nejak matne spominam ze listok zaplati asi 25% nakladov, zvysok je dotovany, cize 75% nakladov za dopravu si ten clovek ajtak zaplatil a mohlo sa stat ze len zabudol ze mu skoncila elektricenka, alebo v okoli nemal kde kupit listok, alebo proste nemal drobne do automatu tak to proste riskol...

     
  • O 2/4/08 11:48 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Sám mám preukaz SBS. Zákon o SBS jasne vymedzuje právomoci SBS. Táto právomoc bola zneužitá v tomto prípade, nakoľko si pán kvázi SBS-kár myslel, že keď je registrovaný na ministerstve vnútra a má preukaz SBS tak môže všetko. Na druhej strane, ak SBS-kár vyzve niekoho, pri plnení si služobných povinností, je vyzvaný povinný sa podvoliť požiadavke SBS-kára. V tomto prípade SBS-kár mal požiadať čierneho pasažiera o preukaz totožnosti a v prípade odmietnutia mal privolať políciu. SBS-kár nesmie na nikoho fyzicky zaútočiť! Má právo sa brániť pri útoku ale nesmie prekročiť hranice nutnej obrany ani krajnej núdze, ktoré sú definované v trestnom zákone SR. Ďalší problém, ktorý som si prečítal, že SBS-kár sa odmietol identifikovať. Povinnosťou SBS-kára je identifikovať sa a v tomto prípade bola povinnosť SBS-kára mať na ľavej strane vo výške pŕs Identifikačný preukaz s fotografiou ak samozrejme nešlo detektíva o čom pochybujem. Takže suma sumárum, nestačí sa len sťažovať u DPM BA ale je potrbné podať aj podnet na políciu aby postup daného pána SBS-kára prešetrili a vyvodili dôsledky - minimálne odňatie preukazu SBS a zákazom činnosti podľa zákona o SBS.

     
  • O 2/4/08 12:00 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Vážený pán Perohryz,

    incident, ku ktorému došlo 1. apríla 2008 a pri ktorom ste bol zamestnancom pracujúcim pre Dopravný podnik Bratislava v električke fyzicky napadnutý, takisto ako jeden ďalší pasažier, bol prešetrený.

    S pozdravom,
    Dopravný podnik mesta Bratislava,
    1. apríl 2008

     
  • O 2/4/08 12:49 , Blogger Jan povedal(a)...

    Suhlasim.
    Stalo sa mi nieco velmi podobne...

    DPB si nezasluzi cestujucich - to radsej platim za naftu a vozim sa sam...

     
  • O 2/4/08 15:06 , Blogger Martin povedal(a)...

    Hej, SBSkari su zvlastna skupina ludi. Mna zas kontrolovali pred ~4 rokmi v Kauflande v Petrzalke (asi si mysleli ze som nieco ukradol). Spravali sa arogantne, zaviedli ma do vedlajsej miestnosti a kazali mi ukazat veci z tasky. Nemal som s tym najmensi problem, ale ta vedlajsia miestnost a arogancia - takto sa k zakaznikovi nesprava. Tak som napisal staznost na centralu Kauflandu s popisom incidentu, datumu a casu, kde sa mi ozvali ze to presetria a o vysledkoch setrenia ma oboznamia. Kedze som od nich zatial ziadne vysledky setrenia nedostal, asi setria dodnes ... . Odvtedy som v ziadnom Kauflande doma ani v zahranici nebol a nikto ma do ich predajne uz nedostane.

     
  • O 2/4/08 16:26 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    problem je aj to ze psychologicke testy su nastavene alebo vyhodnotene tak ze ich nespravi snad len uplny magor.a dosledok su taki typkovia co je este horsie u policie kedze ma aj vacsie pravomoci.

     
  • O 2/4/08 17:25 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    toto je jediny pripad skutocneho kradnutia "intelektualneho vlastnictva" s ktorym som sa stretol od doby, ked kopirovanie zacalo byt nazyvane "kradezou"

     
  • O 3/4/08 16:00 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    dobry den,
    studovala som zopar rokov v Bratislave a mozem povedat, ze podobný feeling som mala tiez, naposledy ked som sla z letiska do centra. Okrem absolutne nereprezentativneho a hlucneho autobusu, bolo dalsim nemilym prekvapenim stretnutie sa s revizormi. Listok som samozrejme mala, ale ich jednanie s ľudmi nerobilo normalnu vizitku doprav.podniku a tiez aj mestu. Ďakujem, moju návštevu do Bratislavy len tak skoro nezopakujem. Nepotrebujem sa cítiť v hlavnom meste Slovenska ako menejcenná. Navrhujem riešiť túto otázku primátorom mesta urgentne, prípadne parlamentom!!!!
    Doprava v meste je neľudská!
    emília z Lyonu.

     
  • O 4/4/08 16:08 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    no pokial to snimal na kartu v telefone sa to da vzdy undelete ..aj ten druhy zaznam.

     
  • O 5/4/08 11:55 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    naozaj vacsina je v poho, su velmi slusni a robia si iba svoju pracu :-)
    potom su to ti svalnati, ktori si fakt asi kompenzuju komplex malej ciciny ako bolo spomenute ;-)

     
  • O 5/4/08 17:28 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    nuz odveky plati ze daj idiotovi moc (hoc i moc robit ochrankara revizorom...) urcite ju zneuzije. A cim väcsi idiot, tym viac. V prevaznej miere zial intelektualne vygumovaní, ale zato fyzicky fundovaní SBS-kari su toho ziarivym prikladom

     
  • O 5/4/08 22:20 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    no co k tomu dodat. velky svalnaty a hlupy. verim ze mu klepnu po prstoch. A musim odcenit tvoje spravanie. bolo ukazkove.
    taktiez tvoju odvahu nebat sa to povedat svetu.

     
  • O 8/4/08 10:47 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Robert, Bratislava:
    Samozrejme, že násilie nie je na mieste nikde, ale perohryz, načo si to išiel snímať? VeĎ, ako sám píšeš, všetko prebiehalo dovtedy vporiadku... Takže, niekedy si môžeme zato, čo sa deje aj sami, zbytočnou aktivitou a staraním sa do toho, do čoho nás nič. Akcia vyvolala reakciu. Netvrdím, že adekvátnu, no ak by nebola, nemuselo sa možno nič stať. revízor by pokutoval a šmitec. To, že DPB zamestnáva agresívnych ľudí,je smutné a mal sa z toho poučiť.

     
  • O 8/4/08 11:17 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    No to je argumentácia z úplne iného režimu, že čo si majú čo novinári niečo natáčať?!! :)

    Okrem toho ani fakty Ti nesedia -ochrankár určite nezačal mlátiť toho pasažiera preto, že som to natáčal, ale práve naopak, preto, že nevedel že natáčam. Jednoducho ten môj odhad, prečo som točiť začal - že sa niečo zomelie, sa ukázal ako správny a že sa voči mne obrátil útok nepoškodilo nikomu okrem mňa samotného, ale pomohlo to ukázať, čo sa človeka ten ochrankár je.

     
  • O 8/4/08 15:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    ak si na pamatove medium, na ktorom bol ulozeny ten zaznam po tom uz nic nekopiroval, mohol by sa ten zmazany zaznam dat ziskat naspat. ale to je asi jedno uz teraz.

     
  • O 16/4/08 15:12 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    tak ti treba,nemas sa starat do coho ta nic neni...ja na jeho mieste by ti aj pleskol aspon jednu preventivne

     
  • O 1/5/08 11:51 , Blogger Michal povedal(a)...

    tak ti treba,nemas sa starat do coho ta nic neni...ja na jeho mieste by ti aj pleskol aspon jednu preventivne
    Tak takych ako ty totalne neznasam! Cize chces povedat, ze ked sa nieco deje v nejakom prostriedku MHD (alebo hocikde inde) vsetci sa maju len tak pozerat? Nie si ty nahodou jeden z tych volov co toto robia (mlatia ludi v elektrickach/autobusoch/trolejbusoch, maluju svoje "umelecke vytvory" na interier atd..) ?
    Ja uz len z principu by som toto natocil, nech dotycni vidia ze si nemozu dovolit cokolvek... a poslal na policiu a dal na net... a cim viac by sa mi dotycny zacal vyhrazat, tym skor by to na tu policiu poputovalo...

     

Zverejnenie komentára

<< Domov