perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

02 august 2007

Tri najhoršie slovenské blogportály (o ktorých ste nikdy nepočuli)

Dobre, blog.sme.sk, blog.sk, etrend, HN, bloguje.sk. Všetko? Nie, slovenská blogosféra je oveľa bohatšia! Tu sú tri pekelné blogovacie servery, o ktorých ste nikdy v živote nepočuli, ale napriek tomu stoja za... ehm.

3. Blogy časopisu Život. Viem, že je moderné, že novinári píšu na stránku svojho média blogy, ale pokus časopisu Život je trochu smutný. Na úspešné blogy treba nadkritickú masu autorov a dostatočný počet čitateľov, život bohužiaľ nemá ani jedno. Blogy majú nie úplne jednoducho zapamätateľnú adresu lesk.zoznam.sk/se/100110/Blog, na titulnej strane sa človek nedozvie ani mená ich autorov, vypátrať sa nedajú ani dátumy uverejnenia príspevkov, ale s menšou dávkou odvahy sa dá povedať, že ich tu pribúda množstvo menšie než malé.

2. Blogy žive.sk. Spravodajský server žive.sk začal s blogmi vo veľkom štýle. Prvý článok napísal Roman Záhorec, ktorý dnes pracuje v PR agentúre (a má tam blog!). Druhý napísal Milan Gigel, ktorý dnes pracuje v SME (a má tam aj blog). A tretí, eeee, tretí už nenapísal nikto. Dva skrátka stačili. Žive.sk má napriek tomu dodnes kategóriu "blog" vo svojom hlavnom menu. Nádej zomiera posledná.

1. Hlava.sk. Hlavný hrdina tohoto portálu vsadil na bezkonkurenčnú stratégiu: ak všetky prvky na stránke udrbem od úspešnejích a doplním tam ešte sudoku, nemôžem prehrať! Názov stránky ukradol od známej hlava.net, a od blog.sme.sk si požičal rubriky, štruktúru a obsah pravého stĺpca aj presné rozloženie stĺpcov na stránke (z pôvodnej verzie blog.sme.sk, nie dnešnej). Priznávam, som zaujatý - tento chlapec ma svojou arogantnosťou dosť vytáča. Ale možno sa mýlim a možno sú naozaj jeho blogy "NAJLEPŠIE BLOGY NA SLOVENSKU", ako sa hrdo píše v titulku. A keďže vieme, že dobrého býva málo, v júli na tomto PORTÁLI pribudol jeden článok a v júni tiež jeden.


Čestný kandidát
Ešte je priskoro hodnotiť, ale v tejto historickej chvíli, napriek dnešnej inflácii slova, nemôžem mlčať.
Štefanovi Hríbovi závidím v prvom rade unikátny nápad pre navigačnú štruktúru blogov. Neviem, ako vy, ale ja keď si chcem prečítať ich nové blogy, tak vždy idem na tyzden.sk (skusal som blog.tyzden.sk, ale nič), tam musím kliknúť na FOTOGRAFIU ŠTEFANA HRÍBA, dostanem sa na jeho blog (resp. Jeho blog), tam chvíľu poblúdim, nakoniec zistím, že správny odkaz na blogy je hore z loga časopisu a dostanem sa konečne na titulnú stránku.
Myslím, že keby museli všetci čitatelia sme.sk kliknúť na moju vlastnú fotografiu, ak by chceli čítať ktorékoľvek blogy na SME, moje ohodnotenie v spoločnosti by bolo na oveľa primeranejšej úrovni a už dávno som si už aj ja mohol zádumčivo podopierať hlavu v nejakej vhodnej diskusnej relácii.

Týždeň ale v blogovaní neotvára nové horizonty len formou, ale aj obsahom. Z mála prvých príspevkov hneď v prvom Štefan Hríb vysvetlil, že nemá rád blogy a v krátkych troch odsekoch desaťtisíc slovenských blogerov vecne informoval, že ich slová nemajú žiadnu váhu.
Nasledoval ho Blaho Uhlár, ktorý v ďalšom texte vysvetlil, že blogovanie je zbytočné a na svoju vlastnú obhajobu uviedol, že píše pod nátlakom. Nátlak však našťastie nie je priveľký, pretože text o tom, že bude blogovať, bol jeho prvým a posledným.

Myslím, že týždeň objavil naozaj veľkú dieru na trhu - bude produkovať blogy o tom, aké zlé a zbytočné sú blogy a ako intelektuálne na výške sú tí, čo ich nečítajú a najmä nepíšu. Vystriedajú sa tu všetky známe osobnosti, ktoré demonštratívne začnú a hneď prestanú.
František Šebej uverejní 10 stranovú esej, v ktorej poukáže na úlohu blogov pri zrode všetkých totalitných režimov, Štefan Hríb podotkne, že mnohí z rodičov dnešných blogerov boli v komunistickej strane, čo by ich malo diskvalifikovať z verejného diskurzu, a Juraj Kušnierik to doplní nejakým vhodným e-mailom od čitateľa.
Zostáva už len jedna otázka. Čo na to Martin Mojžiš?

35 komentárov:

  • O 2/8/07 06:18 , Anonymous ks povedal(a)...

    uf, kokso, hlavu skoda komentovat, ani som netusil, ze existuje, ale tak trefne opisat blogy tyzdna aj s jasnou viziou buducnosti... no... prevrhol som si kafe:)

     
  • O 2/8/07 08:09 , Anonymous rony povedal(a)...

    o blogoch Zivota som nevedel, diky :-)

    existuje na toto vsetko jedno pekne slovo: opičenie.

    a ma dva slovné základy.

     
  • O 2/8/07 09:36 , Anonymous Duro povedal(a)...

    co sa tyka .tyzden, pokial som to dobre pochopil, ide o akusi pilotnu prevazku a nie o konecnu podobu takze s hodnotenim by som predsalen trosku pockal
    .
    co sa tyka tej hlavy.sk, so Zdenom - autorom som isteho casu diskutoval a naozaj je to sice arogantny a egocentricky typek (uz fakt, ze medzi top blogermi je len on sam hovori o vsetkom), ale napriek tomu by som jeho blogsystem neporovnaval s blogmi typu sme, tyzden alebo zivot, pretoze jeho blogsystem je vyslovene amatersky a zamerany v podstate na jeho kamosov ci znamych.
    .
    Duro

     
  • O 2/8/07 09:41 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    Ja s ním s ním tiež diskutoval a nadobudol som práveže dojem, že všetky ostatné blogportály chce tým svojim vytlačiť z trhu, a to najneskôr do troch pracovných dní :)
    Má tam predsa stále veľké výzvy, aby sa ľudia hlásili, a aké všetky výhody ponúka, tak neviem či je to myslené len pre kamarátov.

     
  • O 2/8/07 09:46 , Anonymous Duro povedal(a)...

    neviem, mozno to odvtedy zmenil, ked som s nim hovoril ja tak mi nic take nevyplynulo ale bolo to tak cca 2-3 roky dozadu mozno viac.
    .
    ocuvaj perohryz, predtym nez zacnes tiez dost arogantne kritizovat .tyzden tak si daj pozor na svoj vlastny prejav.
    .
    3. Blogy časopisu Život.
    2. Blogy žive.sk.
    3. Hlava.sk
    .
    3-2-3 - to je Tvoja nova strategia v nejakom sporte? Alebo tajna sifra mistra perohryza?

     
  • O 2/8/07 09:49 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    vďaka :)

     
  • O 2/8/07 09:55 , Anonymous duro povedal(a)...

    nzc
    .
    inac ako ta cenzurovali na sme?

     
  • O 2/8/07 09:59 , Blogger Perohryz povedal(a)...

    Duro, prepáč, nebudem to špecifikovať, je pre mňa príliš bolestné už len spomínať na to.

     
  • O 2/8/07 10:04 , Anonymous rony povedal(a)...

    najma na tu navstevu tych cenzorov v redakcii, ked si len zo srandy vytiahol kuchynsky noz a oni to nepochopili a nezasmiali sa s tebou, co? :)

     
  • O 2/8/07 10:13 , Anonymous Duro povedal(a)...

    noooooooooooooooooooooo moment, takze perohryz = tomas bella alebo je to len parodia? To je co za blbost? Cize samotny sef blogu sme Bella tu ide akoze anonymne a nezavislo kritizovat ine blogy? Minimlane to nie je fer sa takto skryvat a vytvarat dojem nezavisleho blogu. Ak je to parodia tak sorry.
    .
    Ale ak si to Ty Bella, tak Ta nepotesim. Si minimalne rovnako arogantny ako ten Zdeno. :-)
    .
    v kazdom pripade tu nieco nehra...
    .
    Cize si ten Tomas Bella (ten ktory obhajuje pedofiliu na SME) alebo nie?

     
  • O 2/8/07 10:24 , Blogger Anonymná povedal(a)...

    Z blogov na hlava.sk vyberám najaktívnejšieho autora: http://robentin.hlava.sk/. To si jednoducho musíte prečítať! :D

     
  • O 2/8/07 10:29 , Anonymous Peter Csernak povedal(a)...

    Ked som si precital titulok, tak som sa zlakol :)

     
  • O 2/8/07 10:59 , Anonymous Duro povedal(a)...

    OK, takze diskusia sa asi nekona...
    .
    ked sef najvescieho a najpouzivanejsieho blogu kritizuje ine mensinove blogy (.tyzden k nim kludne mozem zaradit, lebo urcite nebude aspirovat na nejaky vseludovy megablog) to je ako keby sef Markizy na svojom sukromnom nezavislom blogu zubnakefka.eu (na ktorom deklaruje, ze vznikol ako cenzura na Markize) zacal kritizovat videoreportaze prihovorov Matusa Kostolneho na SME :-)
    .
    No nic Bella, si jednoducho genius a ostatni su len blbci...
    .
    len pevne dufam, ze Tvoj nick "perohryz" nijako nesuvisi s Tvojim obhajovanim pedofilie na smemegablogu :-)

     
  • O 2/8/07 11:09 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    robentin.hlava.sk je cool! ale budte radi ze ho nepoznate osobne, to uz by mohlo byt privela :P

     
  • O 2/8/07 11:24 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Ad blogy .týždeň. Čo čakéte od časopisu, ktorého reklamná kampaň stavala na vete "Bez bulváru" a na titulke sa objavil napr. Cmorík ako víťaz Super stár? No predsa blogy, ktorých autori budú hovoriť, že blogy nepíšu, lebo sú trápne a vôbec nie intelektuálne. S .týždňom je to ako s ľuďmi, ktorí nadávajú na telenovely, ale vždy vedia presný obsah každého dielu. :D

     
  • O 2/8/07 11:37 , Anonymous Duro povedal(a)...

    najprv je potrebne si definovat co to je bulvar, napriklad si viem predstavit serioznu nebulvarnu analyzu fenomenu Paris Hilton...

     
  • O 2/8/07 11:49 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    To je kto?

     
  • O 2/8/07 12:34 , Anonymous Stopárka povedal(a)...

    Ad. namyslenosť tvorcov hlava.sk. Mňa svojho času nejaký Patrik ubezpečoval, že hlava.sk má návštevnosť porovnateľnú s blogy.sme.sk. Dala som teda obe adresy do Google fight a fakticky. Je to porovnateľné. Asi tak po kile marihuany, pol litri borovičky a dvoch deci absintu. V presnom poradí.

     
  • O 2/8/07 13:29 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    hm no... tvoj clanok... hm, no... zivot, ok beriem... hlava... wtf... beriem...
    tyzden? hm no, skusal si http://www.tyzden.sk/blog
    ? :)
    viem viem viem... porusila sa konvencia mali by vyrazit admina a pridat dns zaznam a virtual site na http://blog.tyzden.sk/ lebo je to zle, nedobre a scestne... jedine co sa da kritizovat je imho to ze proste nedali link na mainpage na blogy tot fsjo...
    kritizujes tento clanok: http://tyzden.sk/blog/blog.php?bid=7
    hm, imho velmo subjektivne, nechodim na tyzde.sk/blog ale siel som tam aby som skutocne videl co si tam cital a co si skritizoval... a cuduj sa svete, bud nevies citat alebo hribovi zavidis...
    na margo druheho kritizovaneho clanku... http://tyzden.sk/blog/blog.php?bid=22
    mas tam vysvetlene preco odmieta blogovat... a ty zneho robis "nepriatela" blogovania... on teba nenuti blogovat, nenut ani ty jeho, vyjadril svoj nazor... alebo zmen formu akou sa obuvas do druhych ludi :)
    a vlastne, je mi to jedno, keby nemas link na sme na tvoj clanok, tiez o nom neviem :) ...ako o ostatnych blogoch... a je mi to sumafuk :)

     
  • O 2/8/07 14:53 , Anonymous Viliam Búr povedal(a)...

    Perohryz, je zrejmé, že si vôbec nepochopil stratégiu blogu Týždeň. Automaticky predpoladáš, že autorom ide o to, aby sa čitateľ ľahko dostal na ich stránku, a aby si prečítal niečo zaujímavé. Toto je ale lacné komerčné zmýšľanie. Intelektuáli vidia veci inak.

    Po prvé, dobrého nikdy nebýva veľa. Z toho logicky vyplýva, že najlepší blog je taký, na ktorom je čo najmenej článkov a čo najmenej čitateľov. Sú rôzne techniky, ako to dosiahnuť, a Týždeň ich úspešne používa. A očakávam, že v budúcnosti urobí v tomto smere viac. Dobrým krokom by bolo napríklad spoplatnenie čítania blogu, aspoň najnovších článkov. Koniec koncov, čítanie zadarmo zaváňa komunizmom.

    Po druhé, ak je na výber medzi pochvalou a kritikou, intelektuál vždy kritizuje. Dáva tým najavo dobrú znalosť situácie a svoju nadradenosť. Na internete sú už milióny ľudí, z čoho vyplýva, že nejde o nič vznešené. Blogy dnes môže písať hocijaký chudák z ulice. Pre intelektuála je takáto činnosť ponižujúca. Aby bol ochotný na ňu pristúpiť, musí sa dištancovať od sprostej masy. Napríklad dôsledným opakovaním, že blogy píše proti svojej vôli a hnusia sa mu. Vtedy čitatelia pochopia, že ich idol nie je ako tí druhí, prosťáčikovia píšuci z roztopaše. A o to viac si budú vážiť každé jedno majstrovo slovo, keď si uvedomia, akým utrpením bolo vykúpené.

     
  • O 2/8/07 15:27 , Anonymous Duro povedal(a)...

    perohryz alias sef blogu SME Tomas Bella nepotrebuje nijako chapat strategiu .tyzden, potrebuje si jednoducho pohladkat svoje ego, ze "jeho" blog je ten najlepsi, ze jeho predstavy o blogu a blgovani su tie najlepsie :-)
    .
    "Po prvé, dobrého nikdy nebýva veľa. Z toho logicky vyplýva, že najlepší blog je taký, na ktorom je čo najmenej článkov a čo najmenej čitateľov. " - tak to mas divnu logiku, len si ju pestuj nadalej... :-)
    .
    "Po druhé, ak je na výber medzi pochvalou a kritikou, intelektuál vždy kritizuje. " je to isce blbost ale podla toho co pises by som mohol skonstatovat, ze Ty aj Bella ste sa prave mozno zaradili medzi intelektualov. (kritizujete .tyzden) Dávate tým najavo dobrú znalosť situácie a svoju nadradenosť. Len tak dalej... :-)

     
  • O 2/8/07 16:50 , Anonymous Mark povedal(a)...

    Duro, ani ked ta nikto nevsima, nie je nutne opakovat stale to iste ako papagaj.

     
  • O 2/8/07 18:24 , Anonymous Trojan povedal(a)...

    Hehe, Ďuro je príkladom magora, čo nepochopil vtip (Búrov).

     
  • O 2/8/07 22:47 , Anonymous Norman Hawks povedal(a)...

    A jeje, Ďurko virtuálne vypenil, keď zistil, ktože je to ten perohryz. Veľmi poučné.

     
  • O 2/8/07 23:18 , Anonymous Viliam Búr povedal(a)...

    "Ty aj Bella ste sa prave mozno zaradili medzi intelektualov. (kritizujete .tyzden)"

    Ale houby, ja som chválil. Síce ironicky... ale chválil! ;-) Tam kde intelektuál kritizuje, bloger sa rehoce...

     
  • O 3/8/07 04:48 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    ale toto je velka zivotna pravda:
    "František Šebej uverejní 10 stranovú esej, v ktorej poukáže na úlohu blogov pri zrode všetkých totalitných režimov"

    - isty Vladimir Uljanov znamy pod nickom Lenin nemal v zurisskych kaviarnach co robit, tak blogoval do takeho platku ze Iskra, nikto to necital, az raz chlapik z nemeckej tajnej sluzby a povedal si, no tohto prepasujeme do Ruska aby tam rozvratil caristan s ktorym vedieme vojnu...
    - isty Adolf Schickelgruber znamy pod nickom Hitler nemal v base co robit tak si pisal Moj blog a ked to vydali, nikto tomu neveril...

     
  • O 3/8/07 07:23 , Blogger Anonymná povedal(a)...

    Technická, priezvisko si zmenil Hitlerov otec, Aloiz. Takže Adolf v čase, keď sedel v base, stopercent sa volal Hitler. :D

     
  • O 3/8/07 07:53 , Anonymous Duro povedal(a)...

    no vidim, ze perohryz.eu (alias Tomas Bella sef propedofilneho blogu ako sam deklaruje) tu ma vela fanusikov typu ritolez.eu takze tu zjavne nemam ani teraz ani v buducnosti co hladat, lebo kritika perohryza je tu off-topic. Kludne sa potlapkavajte navzajom dalej :-)

     
  • O 3/8/07 10:47 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Viacmenej suhlasim s nazorom "2/8/07 13:29 , Anonymný".

    Blog .tyzden som nepoznal, S. Hriba tiez velmi nemusim, ale siel som si precitat, co za "perly" tam napisal a co nevidim:

    ---
    Ale blog nado mnou napokon zvíťazil. Časopis .týždeň je pre nás všetkých vzrušujúcim priestorom slobody, ktorá nie je zbavená zodpovednosti. Blogy .týždňa chápeme rovnako. Preto s nimi začíname.

    Týmto sa po prvý krát hlásim ako bloger. Ale v jednej veci sa trendu doby nepoddam - pokúsim za stáť za svojimi slovami aj v tomto "nezáväznom" priestore.

    ---

    Perohryzovi zrejme sedel len ten prvy odstavec, ktory aj vo svojom blogu zverejnil, tieto dalsie 2 uz zjavne nie. Asi mu uz nesedeli do temy.

    Hmmm, toto tu zacina byt velmi tendencny blog a taky nemusim. Na internete je dost inych :)

     
  • O 3/8/07 10:54 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Duro, ano perohryz je Bella. Ked si o tom zacal spekulovat, tak som sa siel aj ja pozriet.

    Pozri si http://bella.blog.sme.sk a par riadkou pod fotkou je text:

    Mám aj druhý blog, ale liečim sa.

     
  • O 3/8/07 13:19 , Anonymous Trúba povedal(a)...

    Však on to ani nikde nepopiera. Má to zavesené na svojom webe www.perohryz.eu, tak vo co gou?

     
  • O 4/8/07 13:06 , Blogger Brian povedal(a)...

    No, myslím že v prípade Štefana Hríba si autor jeho článok neprečítal dostatočne, pretože mu jasne unikla myšlienka. To isté sa týka aj jeho nasledujúcej poznámky.

     
  • O 1/2/10 12:22 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    ups sorry delete plz [url=http://duhum.com].[/url]

     
  • O 3/2/10 12:34 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    ups sorry delete plz [url=http://duhum.com].[/url]

     
  • O 20/3/10 07:08 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

    Smash readied [url=http://itkyiy.com/lasonic-lta-260/]lta chile[/url] just fine [url=http://itkyiy.com/methylprednisolone-acetate/]methylprednisolone and alcohol[/url] hollow eye [url=http://itkyiy.com/sces/]sce discounts[/url] undane status [url=http://itkyiy.com/k-chlor/]atenolol chlor[/url] your grief [url=http://itkyiy.com/epipen-online-video/]epipen and production and cost[/url] objection that [url=http://itkyiy.com/bio-identical-estrogens/]overweight women estrogens hairy[/url] ask brothers [url=http://itkyiy.com/vertigo-meclizine/]side effects of meclizine[/url] too true [url=http://itkyiy.com/goody's-credit-card-bill/]goody's warn notice[/url] killed her [url=http://itkyiy.com/sodium-xylene-sulfonate/]barium diphenylamine sulfonate[/url] for show [url=http://itkyiy.com/technetium-99m/]technetium ecd[/url] interest only [url=http://itkyiy.com/siberian-ginseng-increasing-testosterone/]ginseng and medicine[/url] one the [url=http://itkyiy.com/dr-jonas-salk-biography/]salk contemporary[/url] should find [url=http://itkyiy.com/fond-du-lac-reservation-tribal-enrollment/]fond du lac wi newspaper[/url] own eyes [url=http://itkyiy.com/tramadol-vs-vicodin/]online pharmacy vicodin hydrocodone[/url] the ceiling [url=http://itkyiy.com/removing-chlorine-with-sodium-thiosulfate/]sodium thiosulfate vs hydrochloric acid[/url] horrific implicatio [url=http://itkyiy.com/peekaboo-petites/]cleo petites[/url] was mainly [url=http://itkyiy.com/tummy-tucks-brooklyn/]table that tucks into sofa[/url] watch out [url=http://itkyiy.com/turbo-backup-pep/]pep plus turbo backup[/url] exiled one [url=http://itkyiy.com/diphenhydramine-lawsuits/]diphenhydramine hcl for sleep[/url] ever going [url=http://itkyiy.com/ethyl-epa-purified/]purified compressed air[/url] properly appreciate nacronim.

     

Zverejnenie komentára

<< Domov