perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

27 júl 2007

(C) Google

Google je známy tým, že bojuje o každé jedno písmenko na svojej titulnej stránke a odkaz na novú službu sa tam môže dostať až keď ju používajú milióny ľudí.
Prečo tam je potom na konci úplne zbytočné ©2007 Google?
Dnes som sa dočítal: keď sa robili prvé usability testy Google v roku 1999, psychologička z Google s prekvapením zistila, že mnohí ľudia, ktorí mali vyhľadávať zadané informácie, si načítali titulnú stránku a - čakali.... desať sekúnd, pätnásť sekúd, dokonca dvadsať. Nakoniec to vedkyňa nevydržala a spýtala sa, čo sa deje. Odpoveď znela: čakáme, kým sa načíta zvyšok stránky. V bordeli webu na konci minulého storočia, nech mu je zem ľahká, nikto nechcel uveriť, že stránka je taká jednoduchá a väčšina ľudí si myslela, že sa jednoducho ešte nenačítala celá. Mnohí si pri teste dokonca mysleli, že Google je len fiktívna firma,ktorú pre účely testu vymysleli psychológovia - žiadna seriózna firma by predsa nemala tak primitívnu stránku.
Google sa poučil - a na webe zvýraznil footer s copyrightom, ktorý má jedinú funkciu, čitateľom hovorí: áno, toto je naozaj všetko, už môžete hľadať!

1 komentárov:

Zverejnenie komentára

<< Domov