perohryz

Tento blog už nefunguje, presťahoval sa na free.perohryz.eu.

22 júl 2007

Ako nájsť v zahraničí lacné ubytovanie

Užitočný návod, ako nájsť lacný hotel:
1. Nájdite si hotel cez Google Maps a vyhľadajte jeho telefónne číslo - nie číslo na agentúru alebo bezplatné rezervačné číslo (tu sú ceny vyššie), ale priamo do hotela.
2. Spýtajte sa na cenu a potom sa spýtajte, či môžete dostať zľavu. Nikdy nehovorte "na webe som našiel lepšiu cenu", povedia vám, nech si rezervujete cez web. Pýtajte sa, či nemajú špeciálnu cenu pre víkendové pobyty, návod radí pýtať sa v USA aj na zľavy v prípade "vážnej choroby v rodine". Nepýtajte si študentskú zľavu, študenti nemajú dobrú reputáciu a zľavy nie sú výrazné. Ak sa vás nič z toho netýka, nič nepokazíte jednoduchým "dúfal som, že by to mohlo byť o trochu menej".
3. Najlepšie je volať večer, kedy sú už rezervácie zatvorené - ak budete volať priamo na recepciu a recepčná má práve čas sa s vami vybavovať, skôr vám ponúkne zľavu ako človek, ktorý vybavuje len rezervácie.
4. Vyskúšať môžete aj aukcie na ubytovanie na stránkach Priceline alebo Hotwire, kde dražíte izbu, ale neviete vopred, v ktorom hoteli - viac info o optimálnej stratégii je tu - Bid for a hotel room.